Au fost vaccinați primii medici din Mehedinți, împotriva Covid. Declarațiile cadrelor medicale! Ce va urma, acum?

Scris de
Adriana Draghici
04/01/21 - 12:01

Astăzi, au ajuns, în județul nostru, primele 975 de doze de vaccin anti-Covid, care au fost repartizate Spitalului Județean. Primii medici s-au vaccinat, deja, și îți pun toate speranțele în acest vaccin. Până la această oră, nu au apărut reacții adverse, la personalul deja vaccinat. 

Image

„Începând de astăzi, noi am aprovizionat, deja, Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu-Severin. Aici, sunt cele mai multe programări. Ne bucurăm că avem acest vaccin. Este lumina de la capătul tunelului, pentru noi. Au fost luni grele și cea ma mare bucurie a noastră este că vom reuși, într-un final, să revenim la final. Noi vom continua distribuția de vaccin în funcție de programările personaluui medical. În acest moment, avem 975 de doze, iar la Spitalul Județean sunt efectuate 180 de programări, pentru astăzi, adică atât cât poate să ducă un centru de vaccinare.”, declară directorul Direcției de Sănătate Publică Mehedinți, Miruna Constantin.

Image

„Avem un număr de 356 de persoane care și-au exprimat dorința de a se vaccina. Avem și personal medical, care s-au programat și în lotul doi de vaccinare.”, declară directorul de Îngrijiri Medicale al Spitalului Județean, Elena Bololoi.

Image

Prima persoană vaccinată la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin este medicul epidemiolog Oana Banu, iar cel de-al doilea medic, care s-a vaccinat este Liliana Bancă, șeful Secției Boli Infecțioase.

Image

„Sunt primul vaccinat din județul Mehedinți și sunt coordonatorul acestui centru de vaccinare. M-am vaccinat, fiind convinsă că vaccinul este singura modalitate de a pue capăt acestei pandemii. Sfătuiesc pe toată lumea să se vaccineze. După cume vedeți, nu am pățit nimic: este o simplă înțepătură. Ultimele 10 luni au, fost pentru mine, cumplite: eu sunt și infecțiost și fac și gărzi la Infecțioase. Sper că vaccinându-ne, vom scăpa de această situație epidemiologică.”, declară medicul epidemiolog Oana Banu

„Am așteptat vaccinul cu cea mai mare nerăbdare, pentru că sper să se termine pandemia, să ne putem ocupa și de pacienții noștri, nu doar de cei infectați cu Covid. În prezent, sunt internați numai pacienți cu Covid, pe secție. Aceste luni au fost grele: chin, suferință. Eu îmi pun bazele în acest vaccin. Nu am avut nicio teamă în privința acestui vaccin. Vaccinul este făcut să ne protejeze, nu să ne omoare.”, spune la rândul său, medicul Liliana Bancă.

Image

„Este un pas important pe care medicii, asistentele și infirmierele îl fac în lupta pentru gestionarea pandemiei în județul Mehedinți. Primii vaccinați au fost medicii epidemiologi de la Secția Boli Infecțioase. În curând se împlinește un an de când au stat în prima linie și vreau să îi felicit pentru modul în care au ținut situația sub control! Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin a primit un număr de 600 doze de vaccin. Vaccinarea este o dovadă de responsabilitate și este singura armă pe care o au cadrele medicale în acest moment și sper că o va avea și restul populației în perioada următoare!”, declară președintele Consiliul Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Image

„Am intrat în noul an sub cele mai bune auspicii, pentru că începerea campaniei de vaccinare împotriva CoVid-19 este un prim pas spre revenirea lucrurilor la normalitate. Trebuie doar să avem suficientă răbdare și încredere că totul va fi bine. Avem un vaccin sigur, eficient, iar vaccinarea este voluntară și gratuită. Vreau să le mulțumesc tuturor cadrelor medicale din linia întâi, instituțiilor implicate în gestionarea pandemiei, cât și mehedințenilor, care au înțeles să se alăture în această luptă, prin respectarea măsurilor de protecție”, conchide prefectul de Mehedinți, Cristinel Pavel.

Image

Procesul de vaccinare este gratuit, voluntar și necondiționat. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 - Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

Image