Barurile și terasele, luate la bani mărunți! Amenzi usturătoare pentru unii dintre patroni!

Scris de
Adriana Draghici
13/07/20 - 02:07
Image

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au desfășurat ample controale, pe raza județului Mehedinți, pentru respectarea regulilor de protecție sanitară, în contextul epidemiologic actual.

Image

„În acest weekend, peste 400 de efective au continuat verificările în zonele aglomerate de pe raza județului, centrele comerciale, piețele, târgurile, terasele, ștrandurile, cluburile în aer liber și zonele de promenadă. În cadrul acestor activități, în sistem integrat, au fost verificați peste 125 de operatori economici cu privire la respectarea normelor legale impuse pe perioada stării de alertă. În acest context, au fost aplicate 110 sancțiuni contravenționale, dintre care 34 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoarea totală de peste 45.000 lei.  Sănătatea și siguranța tuturor cetățenilor reprezintă o prioritate a instituțiilor publice cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice, astfel că acțiunile vor continua, zilnic, cu scopul de a conștientiza cetățenii cu privire la respectarea măsurilor de protecție împotriva infecției cu noul coronavirus.”, declară purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți, ag-șef adj. Andreea Rădoi.

Image

„Inspectorii sanitar-veterinari au efectuat, în acest weekend, un număr de 13 controale, la unitățile de alimentație publică din Târgul Veterani, la agenții economici, care desfășoară activitate de alimentație publică, în această locație. S-au efectuat controale și în târgurile de pe raza județului Mehedinți, iar în urma controalelor efectuate, s-au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.400 lei, pentru neconformitățile constatate, respectiv: depozitarea necorespunzătoare a produselor de origine animală și non-animală, neîntreținerea spațiilor, lipsa substanțelor dezinfectante cu acțiune biocidă. A fost, de asemenea, aplicat un avertisment pentru lipsa documentelor, care atestă starea de sănătate a personalului lucrător.”, declară directorul executiv al D.S.V.S.A. Mehedinți.

Image