Cadre didactice din Mehedinți, infectate cu noul Coronavirus! Ce se întâmplă în școlile în care acestea predau?

Scris de
Actual Mehedinti
08/09/20 - 03:09

Două cadre didactice, din Mehedinți, au fost confirmate cu noul Coronavirus. Este vorba despre două învățătoare atât din mediul rural, cât și din mediul urban (Școala Gimnazială Jiana, respectiv Școala Gimnazială Nr. 6 din Drobeta Turnu-Severin)  În ambele situații, Inspectoratul Școlar Județean a luat măsuri pentru fiecare situație în parte. La școala din Severin, clasa respectivă va începe cursurile în online, iar în mediul rural, se va asigura suplinirea.

Image

„A fost anunțată Direcția de Sănătate Publică, iar pe perioada de carantină (de 14 zile), cadrul didactic va sta acasă. Noi am anunțat și ISJ, iar ISJ va delega pe cineva, care să suplinească. Doamna este acasă în izolare și este bine.”, ne spune DORU DIMA, director al Școlii Gimnaziale Jiana.

Image
Image

CRISTIAN HARCĂU, inscpector școlar general adjunct al I.S.J. Mehedinți, ne explică:

„Din păcate, sunt două situații confirmate de cadre didactice care au Covid. S-au îndeplinit toate procedurile legale, iar unitățile de învățământ au găsit soluții pentru începerea anului școlar în condiții optime. La Școala Gimnazială Jiana, s-a făcut solicitare pentru repartizarea unui cadru didactic suplinitor, pe perioada concediului medical, solicitat de doamna profesor, dar și pentru o eventuală prelungire a acestui concediu medical. Cea de-a doua situație, la Școala Gimnazială Nr 6, s-a adoptat altă soluție: fiind două clase de I și dispunând de toată tehnica necesară, copiii vor începe în mediul online, procedul de predare fiind asigurat de o colegă de la clasa paralelă.”

Image

Anul școlar va debuta pe data de 14 septembrie. Cele mai multe dintre școlile din Mehedinți vor începe școala, cu elevii în bănci.