Când se finalizează lucrările de reabilitare a bulevardului Tudor Vladimirescu?

Scris de
Adriana Draghici
04/02/20 - 02:02
Image

Cea mai importantă arteră de circulație din municipiul Drobeta Turnu-Severin se află, de ceva vreme, în reabilitare. Dacă unii dintre șoferii, ce tranzitează orașul, sunt nemulțumiți de prelungirea termenelor de execuție a lucrării, autoritățile spun că a fost nevoie de acest demers, ca urmare a diverselor probleme ce au apărut pe parcurs. Spre exemplu, anul trecut, când orașul a fost afectat de inundații, un pod s-a surpat și, astfel, a fost nevoie de prelungirea termenului de execuție.

Image

„Este cunoscut faptul că termenul de execuție al acestei lucrări a fost prelungit de câteva ori, iar termenul final este 31 decembrie 2020. Este extrem de important să ne încadrăm în acest termen. Acum, lucrările au fost reluate pentru că vremea ne permite acest lucru. Mai este de lucrat la reabilitarea zonei dintre sensul giratoriu de la RAR și sensul giratoriu de la centură. În acestă lucrare, va intra și consolidarea podului, ce stă să cadă dar și o lucrare de supratraversare a căii ferate, pentru aceasta fiind nevoie de avize speciale. În ceea ce privește întreaga lucrare de reabilitare a bulevardului, mai este de turnat și stratul al doilea de asfalt de la Podul Piciorului, până la Schela.”, spune viceprimarul municipiului, Daniel Cîrjan.

Image

Prefectul de Mehedinți a efectuat o vizită în teren, pentru a vedea stadiul lucrărilor la această investiție.

Image

„Am vrut să verific personal care este stadiul lucrărilor la proiectul de reabilitare al Bulevardului Tudor Vladimirescu, având în vedere și faptul că este cea mai importantă arteră de circulație din municipiu. Am văzut că oamenii lucrează. Sincopele date de timpul favorabil permit continuarea lucrărilor. Pornind de la faptul că acest proiect este finanțat de Guvernul României, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, am vrut să verific exact dacă firma de construcție respectă graficul de lucrări.”, declară prefectul Cristinel Pavel.

Image

Banii necesari investiției provin de la Guvernul României, fiind alocați în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală I.

Image