Cele mai multe dintre școlile din Mehedinți cer revenirea elevilor, în bănci, din toamnă. Cu ce probleme se confruntă unitățile de învățământ?

Scris de
Adriana Draghici
05/08/20 - 12:08

Unităţile de învăţământ pot decide singure cum vor începe, în toamnă, anul şcolar: tradiţional - cu toţi copiii prezenţi în clasă, online, sau hibrid. Fiecare şcoală stabilește acest lucru în funcţie de situaţia epidemiologică din zona în care funcţionează. În Mehedinți, cele mai multe școli au decis reluarea cursurilor, prin metoda tradițională: în bănci.

Image

„Am finalizat consultările cu unitățile școlare din județul Mehedinți și cu toți cei interesați/ implicați, în legătură cu modalitatea de începere a noului an școlar. În 80,62% dintre școli, se dorește reînceperea școlii cu copiii în bănci și respectarea tuturor normelor de protecție anti Covid. În 17, 34% dintre școli, se propune scenariul hibrid (online/în bancă), cu prezența la școală prioritar pentru clase de început (clasă pregătitoare, a V-a, a IX-a) și clasele care vor susține examene naționale (VIII, XII). În 2,04% dintre școli, se dorește efectuarea cursurilor exclusiv online. Mă bazez pe sprijinul autorităților locale și al părinților și mă bucur din tot sufletul să constat că toți colegii mei profesori caută soluții pentru a reveni la catedră și în mijlocul copiilor, acolo unde ne este locul.”, transmite inspectorul școlar general, Daniela Trancotă.

Image

Se pare că problema, în cazul unităților de învățământ din Mehedinți, este legată de logistica folosită la cursuri.

Image

„A fost o consultare la nivelul consiliului de administrație al liceului, iar propunera de desfășurare a cursurilor, în viitorul an școlar, la Colegiul Național Traian, este ca 50% din acitivitate să se desfășoare față în față, iar 50% online, întrucât spațiul nu ne permite să desfășurăm cursurile așa cum ne-am fi dorit: 100% în bănci. Ideea esta ca jumătate de clasă să vină în primele trei zile ale săptămânii, iar cealaltă jumătate să urmărească orele în același timp, de acasă. Asta înseamnă că, în fiecare sală, avem nevoie de un laptop care să transmită acvitatea din sala de clasă. Joi și vineri, ar urma să vină în clase elevii care au urmărit cursurile online, în primele trei zile ale săptămânii. Săptămâna următare, se inversează grupele. Nu avem suficiente laptop-uri, pentru a desfășura activitatea în condiții optime, așa că am făcut, în acest sens, o solicitare către primărie. Sperăm să ne ajute.”, declară directorul Colegiului Național „Traian”.

Image

Sursa foto 1 : Facebook