Continuă acțiunea de dezinfecție a străzilor. Află aici pe ce artere se intervine.

Scris de
Carmen Raceanu
29/07/20 - 12:07

Administrația locală din Drobeta Turnu-Severin continuă acțiunile de dezinfectare în masă a străzilor cu biocizi chimici, aceasta fiind considerată una dintre soluțiile mai „agresive” pe care autoritățile le pun în practică pentru a încetini răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Image

„Acționăm, concertat, împotriva extinderii pandemiei. Am reluat, din această dimineață, dezinfecția tuturor spațiilor publice din Drobeta Turnu-Severin, pentru a limita la maximum riscul răspândirii infectărilor, la nivelul municipiului și pentru protejarea populației. Vom acționa, zilnic, pentru igienizarea arterelor, aleilor de acces, parcărilor de reședință și publice, trotuarelor, mobilierului stradal, locurile de joacă, dar și la intrarea în scările de bloc.”, declară edilul severinean Marius Screciu.

Image

Acțiunea este cu atât mai importantă cu cât studiile publicate până în momentul de față au arătat că SARS-CoV-2 poate rezista pe suprafețe neporoase de la câteva ore la câteva zile, în timp ce altele indică o posibilă rezistență a virusului în aer.

Image

„Acolo unde ne sunt semnalate cazuri de îmbolnăviri, vom intra și în blocuri, pentru a dezinfecta suprafețele comune și fac un apel la președinții și administratorii de asociații, să fie reluate acțiunile de igienizare, cu substanțele puse la dispoziție de primărie. Substanțele utilizate în aceste acțiuni nu prezintă pericol pentru oameni sau animale de companie.”, mai spune primarul municipiului.

Image