Dotări pentru Secția de Chirurgie a spitalului CFR

Scris de
Carmen Raceanu
13/02/20 - 03:02
Image

Sistemul de sănătate din Drobeta Turnu-Severin este sprijinit de municipalitate. În acest sens, consiliul local a hotărât să aloce o sumă considerabilă, pentru achziţia de aparatură nouă pentru spitalul CFR.

Image

„Alături de consilierii locali liberali, am propus alocarea sumei de 142.000 lei pentru dotarea secției de chirurgie a Spitalului CFR cu aparatură modernă care să vină în sprijinul celor peste 1 000 de persoane care se operează anual la acest spital. Aparatura necesară pentru care s-au alocat banii sunt cauter mono și bipolar, pompă aspirație lavaj și insuflator laparoscop UHI, toate acestea fiind necesare pentru asigurarea condițiilor optime de acordare a îngrijirilor medicale. Dotarea secției chirurgie din cadrul Spitalului CFR cu această aparatură de ultimă generație poate face diferența între viață și moarte, de aceea e nevoie și de implicarea totală a autorităților locale pentru a îmbunătăți condițiile pacienților. Este important de reținut faptul că acesta este al doilea an în care se finanțează sistemul sanitar de către Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin.”, declară viceprimarul municipiului, Daniel Cîrjan.

Medicii spun că acest aparat va veni atât în sprijinul pacineţilor, cât şi al cadrelor sanitare, căci va scădea, în primul rând, timpul intervenţiei, dar şi timpul de spitalizare.