Educație juridică pentru severineni! Un nou proiect atras pe fonduri europene, de municipalitate!

Scris de
Andreea Popescu
23/06/20 - 02:06

Problemele juridice vor fi mai ușor de rezolvat pe viitor. Un proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Pperațional Capacitate Administrativă 2014-2020, a fost accesat, pentru a facilita accesul severinenilor la justiție.  În ultimii ani, tot mai mulți severineni au semnalat lipsa educației juridice în randul tinerilor.

Image

În curand, în zona centrală, va fi deschis un birou de asistență și educație juridică.

Image

Una dintre marile probleme reclamate de cetățeni era aceasta a asistenței juridice. Oamenii au nevoie de sfaturi, însă mulți dintre cetățeni nu au bani pentru a merge la avocați. De multe ori, apelăm la juriștii primăriei, pentru a rezolva o parte din problemele severinenilor, care cer ajutor. Acest proiect va umple, cel puțin 24 de luni de acum înainte, golul cu care se confruntă oamenii în domeniul juridic. Unul dintre rolulrile sociale ale primăriei este acela de a sprijini categoriile defavorizate. Principalul lucru, pe care trebuie să îl facem, este să identificăm un spațiu într-o zonă centrală a municpiulu, acolo unde să acordăm asistentă juridică cetățenilor. Oamenii vor avea acces, gratuit, la sfaturi juridice. Nu o să rămânem doar pe grupurile defavorizate. Vom sprijini orice cetățean, care va trece pragul biroului. Pe fonfuri europene, găsim soluții pentru cetățenii municipiului.”, declară primarul severinean Marius Screciu.

Image

Astfel, va fi selectat un grup țintă de o mie de persoane, dintre care jumătate provenind din grupuri vulnerabile.  Proiectul urmarește atingerea problemelor specifice zonei de frontieră: traficul de carburant și țigări. Beneficiarii proiectului sunt Asociația Transparență pentru Integritate și unitatea administrativ-teritorială a municipiului Drobeta Turnu-Severin.

Image