Eugen Măicăneanu s-a stins din viață. Drum lin, domnule profesor!

Scris de
Adriana Draghici
03/12/20 - 09:12

Profesorul Eugen Măicăneanu s-a stins din viață, la 70 de ani. Ultimii ani i-a petrecut în sânul familiei Galaxy Tv, acolo unde modera emisiunea „Tribuna Societății Civile”. Toți cei, care l-au cunoscut, și-l amintesc ca pe un om blând, bun și care nu ezita să ofere o mână de ajutor în orice situație.

Image
Image

„De azi, comunitatea academică și culturală a Severinului a rămas mai săracă cu încă un membru: Eugen MĂICĂNEANU ! Produs al micuțului liceu de la Vânju Mare, alături de poetul Dan Bosoancă și alții, care de emoție nu îmi vin acum în minte,  devenit apoi profesor al liceului  al cărui produs a fost, noi, foștii colegi de mai târziu, ne-am mândrit tot timpul că am învățat pe băncile aceluiași liceu. Am colaborat apoi la editarea ziarului Detectivul, alături de Ion Leca și Iustin Stăvaru, ca spre finalul carierei profesionale să am onoarea să-i devin coleg la Universitatea din Craiova. Nu am să uit nici faptul că m-a încurajat să scriu, fiind prezent și aducând cuvinte de laudă la lansarea volumului Șeriful  în aula bibliotecii județene. Domnule PROFESOR, toți ne ducem în grădina Domnului la un moment dat, dar parcă dumneavoastră ați plecat prea repede și fără să ne dați vreun semn în acest sens. Cu atât mai grea este despărțirea de dumneavoastră. Nu ne rămâne decât să ne rugăm pentru liniștea dumneavoastră, iar bunul Dumnezeu să vă ocrotească la dreapta lui. ADIO, domnule PROFESOR,  Eugen MĂICĂNEANU!”, scrie pe pagina sa de socializare Dumitru Tudor.

Image

„Care este distanța dintre viața și moarte? O singura bătaie imperceptibilă a inimii! Acum suntem veseli, acum suntem triști, acum râdem, acum plângem, acum suntem vii și tot acum murim  ....așa ne este viața! Acum, am râs, în următoarea secunda am plâns...am plâns pentru ca un OM pe care l-am cunoscut, apreciat, stimat și-a încheiat existența pe acest pământ, mergând sa vorbească in cuvinte blânde îngerilor lui Dumnezeu. Si nu am apucat să ne luam << rămas bun>>.... Rămas bun, acum, DOMNULE PROFESOR! Dumnezeu sa vă dea pace și liniște sufletului,  acolo unde sunteți!”, scrie, pe pagina sa, managerul Bibliotecii Județene, Cristina Firu.

În urma sa, a lăsat generații întregi de elevi și studenți, pe care i-a îndrumat și i-a sfătuit pe cărările nu doar ale cunoașterii, ci și ale vieții. Drum lin către ceruri, domnule profesor!

Image