Familia unui mehedințean, acuzații grave: pacient lăsat să zacă în fața Spitalului Județean!

Scris de
Actual Mehedinti
03/08/20 - 03:08

Familia unui pacient acuza Spitalul Judetean ca, pur si simplu, l-au lasat sa moara cu zile. Barbatul de 49 de ani a fost adus la spital, cu ambulanta, insa ar fi fost lasat trei ore in fata unitatii sanitare. Mai mult decat atat: pacientul ar fi asteptat - spun rudele - in chinuri insuportabile, pe cimentul din fata spitalului. Incidentul bizar s-a petrecut sambata, iar barbatul s-a stins din viata duminica seara.

Image

„Nu am stiut nimic de el. De abia ne-au raspuns la telefon. In timpul in care a stat in fata spitalului, s-a intins pe ciment, pentru ca avea dureri insuportabile. Nu mai putea sa respire. Ca niste caini suntem lasati. Am venit cu el pe picioare si acum e mort. Prin telefon, ni se spusese ca este bine. Trei ore a stat intins pe ciment si nu i s-a facut niciun calmant.”, ne povesteste sotia celui care si-a pierdut viata.

Image

„Am stat cu el aici, in fata spitalului. Nimeni nu ne-a bagat in seama. De abia dupa mult timp, a venit un gardian si i-a adus un scaun cu rotile, in care sa il punem. Asta s-a intamplat dupa vreo trei ore. Noi am vrut sa il ducem la Timisoara. Eram dispusi sa platim sa il ducem in tara, insa ne-au spus ca acest caz este de competenta lor. Ne-au dat asigurari ca nu este niciun risc si ca va supravietui.”, spune verisorul pacientului decedat.

Image

„Am stat pana i s-au facut analizele. Medicul ne-a zis sa stam linistiti. A venit pe picioarele lui, cu salvarea, iar acum ne-au săus ca a decedat”,  spune fratele defunctului.

Image

Reprezentantii spitalului spun ca lucrurile nu s-au petrecut intocmai cum povesteste familia defunctului si se apara, spunand ca ca prioritarea o reprezinta cazurile Covid.

Image

„Va pot spune ca pacientul a venit cu pancreatita acuta. A fost adus de salvare la ora 17.00 (sambata), dupa care a fost dus la stabilizare. Apoi, a astepatat, pentru ca aici (nr: la spital), in fiecare zi, este un iad: sunt pacienti cu Covid, se fac testari, sunt cazuri grave. Pacientul, in timp ce astepta, s-a dat de mai multe ori jos de pe targa, a iesit, a intrat in spital: cel putin asa afirma personalul. Apoi, a fost internat pe terapie intensiva, dupa care, in cursul zilei de duminica, starea sa s-a agravat. Pacientul era un pacient cu comorbiditati: avea obezitate, diabet zaharat, era hipertensiv, avusese doua episoade de pancreatita. Episodul de ieri de pancreatita a fost facut dupa o masa copioasa, cu mancaruri ultratoxice pentru boala sa. Pacientul a fost tratat corespunzator. Unitatea nu are ce sa isi reproseze. In sectie, a primit tratamentul conform ghidurilor. In schimb, condamnam atitudinea apartinatorilor, care au pus presiune pe personalul medical, caci aici cadrele medicale sunt limitate ca numar si noi preluam, intai, cazurile grave. Pacientul nu a fost lasat sa stea pe jos. El s-a pus pe jos, iar familia l-a filmat atunci.  Salvarea nu avea cum sa il lase pe jos.”, declara dr. Cristian Jianu, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Drobeta Turnu-Severin

Image

Familia indurerata se pregateste, acum, de inmormantare.

Image