A fost pus lacătul pe Târgul Veterani. Comercianții sunt păziți de poliție, să nu intre.

Scris de
Adriana Draghici
15/11/20 - 10:11

Târgul Veterani este păzit de poliție, iar comercianții nu au voie să intre. Nemulțumire și nervi întinși la maximum! În această dimineață, zeci de comercianți s-au strâns în fața târgului Veterani, după ce au fost împiedicați să intre în incintă. Târgul este păzit de polițiști, care interzic accesul comercianților și al cumpărătorilor în interior. Practic, și pe acest târg s-a pus lacătul. Comercianții sunt nemulțumiți și disperați. Unii dintre ei spun că vor ajunge în situația în care va trebui să arunce marfa.

Image

"Nu este normal așa ceva. Vrem să muncim.", spune un comerciant.

Image

"Noi din asta trăim. Vrem să ne vindem marfa", spune alt comerciant.

Amintim: târgurile și piețele (cele considerate în spații închise) au fost închise în urma deciziei luate de Executivul condus de Ludovic Orban.

Image

"Se propune suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare”, conform Hotărârii 52, publicată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Image

Între timp, autorităţile locale au căutat soluţii, pentru ca agricultorii să-şi vândă, totuşi, marfa: acolo unde este posibil, tarabele au fost mutate în aer liber, lângă pieţele închise, sau au fost montate corturi pe spaţiul de parcare al pieţei. Însă, micii fermieri şi vânzătorii sunt îngrijoraţi că rămân cu marfa nevândută.

În Severin, la piața Mircea, au fost date jos geamurile. Curios este faptul că piețele și târgurile (care au aeraj) sunt închise, în timp ce marile lanțuri de magazine (care funcționează exclusiv în spații închise) își pot continua activitatea fără nici o restricție.

Image