Îmbrăcăminte și încălțăminte contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră severineni, din Târgul Veterani!

Scris de
Adriana Draghici
10/02/20 - 11:02
Image

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Mehedinți, au depistat un bărbat ce oferea, spre vânzare, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Image

Poliţiştii de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ - Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Mehedinți, în baza analizei de risc, au executat o acțiune ce a avut ca scop prevenirea și combaterea încălcării dreptului de propietate intelectuală. În urma efectuării acțiunii, în incinta Târgului Veterani, a fost depistat N.V., în vârstă de 39 de ani, în timp ce oferea spre vânzare un număr de 32 produse, respectiv articole de încălțăminte și îmbrăcăminte, produse ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute. Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 5.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.”, declară agent-şef de poliție Corina Moraru, purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Mehedinți.

Image

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Image