Investiții în infrastructura rutieră, drumuri mai sigure!

Scris de
Actual Mehedinti
24/09/20 - 10:09

Reabilitarea și modernizarea drumurilor județene au reprezentat o prioritate pentru actuala conducere a Consiliului Județean Mehedinți, dovadă fiind și faptul că, pe mandatul 2016-2020, numeroase tronsoane au intrat în reabilitare. Este și cazul drumului strategic, în lungime de 112 km. Astfel, în această perioadă, se lucrează de zor la asfaltarea a două tronsoane importante:

Image
  • DJ 563: Intersecția cu DN 56A — Punghina — Oprișor (intersecția cu DJ 561A) 16,042 km
  • DJ 561A: Oprișor (intersecția cu DJ563) Bălăcița (intersecția cu DJ 606) 11,819 km
Image

„Era un drum foarte distrus, iar acum se asfaltează. Oamenii aveau nevoie de aceste investiții. Noi le-am promis și ne-am ținut de cuvânt.”, declară președintele Consiliulu Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Image

Proiectul de modernizare al celor 112 km de drum strategic prevede, printre altele, și amplasarea de trotuare, accese la proprietăți, podețe, dar și crarea stațiilor de autobuz.

Image

„Acest drum era vital pentru noi, mai ales în condițiile în care suntem la jumătatea drumului dintre Craiova și Drobeta Turnu-Severin. Pentru noi, este extraodrinare că a început această asfaltare. E cea mai mare investiție, care s-a făcut vreodată în comuna Oprișor.”, spune primarul comunei Oprișor, Constantin Gîrleanu.

Image

„Un vis al locuitorilor comunei Bălăcița devine realitate, care, de peste 30 de ani, așteptau asfaltarea acestui tronson. Este d o necesitate vitală pentru locuitori. „, spune, la rândul său, primarul comunei Bălăcița, Constantin Vlăduți.

Image

Reabilitarea infrastructurii rutiere a fost unul dintre obiectivele propuse de președintele Consiliului Județean Mehedinți, la preluarea mandatului. Oamenii din multe comune circulau prin gropi și praf, în 2016, iar acum, lucrurile s-au schimbat radical.

Image