Mai multe târguri din județ, închise fără explicații! Comercianții așteaptă, în zadar, explicații de la factorii decidenți.

Scris de
Actual Mehedinti
15/11/20 - 03:11

Sute de comercianți din cele mai mari târguri din județul Mehedinți au fost scoși, în această dimineață, din spațiile în care își vindeau produsele la fiecare sfârșit de săptămână.

Image

„Decizia a fost luată de Prefectura Mehedinți fără consultarea autorităților locale. Asta în condițiile în care primarii au luat măsuri în cursul săptămânilor trecute și au deschis piețele care își desfășurau activitatea în spații închise tocmai pentru a se asigura măsuri de siguranță împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2. Măsurile i-au revoltat în această dimineață, pe bună dreptate, pe comercianți care au fost ținuți la poarta Târgurilor Veterani (Drobeta Turnu Severin), Vânju Mare și Broșteni. Mai mult decât atât, reprezentanții PNL Mehedinți, candidați la alegerile parlamentare, i-au stârnit pe primarii din Vânju Mare și Broșteni care veniseră inițial să le explice oamenilor situația, cu scopul de a-i discredita și a induce ideea că primarii PSD au luat măsurile de închidere a târgurilor. Sunt atitudini josnice, cu atât mai mult cu cât liberalii mehedințeni speră să câștige capital politic pe urma măsurilor restrictive luate de Guvern și Prefectura Mehedinți. Sunt măsuri luate fără analize aplicate pe situații concrete care din păcate lovesc în cei mai vulnerabili dintre noi! Am fost alături de oameni încă de la începutul acestei crize și împreună cu primarii PSD am încercat să găsim soluțiile cele mai bune, să limităm răspândirea virusului, dar să menținem deschise târgurile și piețele pentru mehedințeni! Așteptăm în continuare răspunsul la întrebarea: De ce sunt mai sigure supermarket-urile decât piețele și târgurile aflate în spații deschise?!”, spune președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu.

 

Image

În Târgul Veterani, oamenii au fost scoși din incinta târgului și păziți cu poliția, pentru a nu intra, fapt care a stârnit revolta comercianților.

„Soțul meu este operat la cap. Cu ce să îi iau tratament, dacă nu mai am unde să vând? Ne bucuram și noi că era târgul acesta deschis.”, spune o femeie, a cărei singură sursă de venit este vânzarea în târg.

Dacă la legume și la fructe, este un spațiu deschis, și acesta este tot deschis. De ce nu lasă oamenii să intre? E singura lor sursă de venit.”, spune un comerciant.

Noi nu avem altă sursă de venit. În plus: avem locurile plătite. Pentru ce plătim, dacă nu ne lasă să intrăm?”, spune alt comerciant revoltat.

Image

„Nu știu care este explicația logică. Jumătate de târg, practic, funcționează. Piața agroalimentară din incinta târgului este deschisă. Restul, nu! Ar fi fost bine ca cineva din factorii responsabili să vină să vă explice ce se întâmplă. Primăria Drobeta Turnu-Severin a făcut tot ce a stat în putință ca piețele și târgurile să funcționeze. La piața Mircea, pentru a putea funcționa, am găsit o soluție de avarie: am dat jos geamurile.  Înțeleg și respect indignarea oamenilor. Este de neconceput că niciun factor de decizie (dintre cei care au dat ordinul de închidere a târgului: Instituția Prefectului, DSV) să nu fie aici, să le explice oamenilor de ce este închis târgul. Nu este normal ca, la niciun kilometru de locația în care ne aflăm, să funcționeze un târg similar, iar acesta să fie închis. Ce s-a putut face din partea primăriei Drobeta Turnu-Severin, s-a făcut, dar acum am primit adresă de închidere a acestui spațiu.”, declară Cornel Folescu, candidat al Partidului Social-Democrat Mehedinți, pentru Camera Deputaților.

Image