Mașinile abandonate pe domeniul public se ridică mai ușor. Reguli noi pentru severineni!

Scris de
Carmen Raceanu
30/06/20 - 03:06
Image

Problematica mașinilor abandonate pe domeniul public este una care datează de ani de zile în municipiul Drobeta Turnu-Severin. Identificarea proprietarilor acestor autovehicule era un procedeu greoi pentru autorități. De acum, însă, regulile se schimbă.
 

Image

"Mașinile fără stăpân și cele abandonate - fie în parcările publice fie pe străzi - reprezintă,  de ani de zile, o problemă,  deoarece ocupă locurile de parcare și așa insuficiente pentru mașinile din municipiul Drobeta Turnu-Severin.
Legislația, până acum, punea reprezentanții primăriei în situația de a nu avea mijloace legale să dispună ridicarea acestor mașini fără stăpân sau abandonate, fiind suficient, pentru proprietari, să prezinte dovada plății la zi a impozitelor locale la mașini, chiar dacă, în fapt, acestea erau nefolosite de ani de zile. Conform noilor modificări legislative, se scurtează termenul de la 1 an la 6 luni a perioadei în care un vehicul e considerat abandonat, iar proprietarii, acum, trebuie, pe lângă impozitele plătite la zi, să prezinte dovada deținerii inspecției tehnice periodice valabile pentru mașina respectivă. De asemenea, procedura de ridicare a mașinilor fără stăpân și a celor abandonate este simplificată iar anumite termene legale sunt scurtate, urmând ca, în perioada următoare, să apară normele metodologice prin care să se poată pună în aplicare noile prevederi. Aceste modificări vor duce la o mai mare eficiență a Poliției Locale, în a identifica și ridica mașinile fără stăpân și a celor abandonate, care ocupă domeniul public, iar pentru severineni înseamnă mai multe locuri de parcare, și așa insuficiente."
, declară viceprimarul municipiului Drobeta Turnu-Severin, Daniel Cîrjan.

Image

Anual, în Drobeta Turnu-Severin, sunt abandonate zeci de autoturisme.