Mehedințenii din cinci comune pot veni, în Severin, fără a completa declarația pe propria răsoundere. Află aici care sunt norocoșii și care este motivul.

Scris de
Adriana Draghici
15/05/20 - 04:05

Odată cu instituirea stării de alertă, din data de 15 mai vom avea voie să părăsim localitatea/zona metropolitană doar pentru câteva motive și va trebui să completăm declarația pe propria răspundere. Guvernul a renunțat la declarațiile pe propria răspundere doar în cazul deplasărilor efectuate în interiorul localităților.

Image

„Localitățile, care sunt incluse în zona metropolitană, pot veni, din acest moment, în municipiul Drobeta Turnu-Severin, fără a completa declarația pe propria răsundere. Vorbim aici de comunele Șimian, Malovăț, Izvorul Bârzii, Breznița Ocol, Prunișor și municipiul Orșova. Conform legii, acești mehedințeni pot veni în municpiul Drobeta Turnu-Severin, fără a prezenta declarația., declară primarul severinean Marius Screciu.

Image

Administrația locală a luat măsuri suplimentare pentru asigurarea protecției în toate spațiile frecventate de severineni.

Image

„În principiu, va trebui să relaxăm puțin măsurile, care au fost impuse până acum. Primăria a decis redeschiderea parcurilor, redeschiderea Pădurii Crihala, deci plimbările și sporturile - permise până în trei persoane - vor fi posibile de acum înainte. Nu deschidem, deocamdată, locurile de joacă, până la noi reglementări. Noi am luat măsura igienizării parcurilor, a igienizării școlilor, unde vor fi organizate examene naționale. Primăria Drobeta Turnu-Severin este pregătită pentru relaxarea măsurilor, însă îi rog pe cetățeni să respecte măsurile de distanțare socială. La nivelul municipiului, săptămâna aceasta, mai erau doar 8 persoane infectate cu Covid, ce se află sub observație medicală, fiind internate în spital. Cred că numărul mic de infectări cu noul Coronavirus, în municipiu, se datorează și măsurilor luate, până acum, de municipalitate.”, mai spune edilul.

Image

Autoritățile reamintesc faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție.

Image