Mehedințiul, printre județele care au aplicat cele mai puține sancțiuni, pe perioada stării de urgență!

Scris de
Adriana Draghici
14/05/20 - 10:05

Expert Forum a solicitat Inspectoratelor Judetene de Politie si Politiei Romane date despre cuantumul si numarul de sanctiuni contraventionale aplicate, a realizat un studiu comparativ, dar are si mai multe concluzii pentru autoritati.

Judetele cu cele mai mari valori totale ale amenzilor aplicate pe intreaga perioada sunt Bihor, Dolj, Iasi, Prahova si Timis.

Judetele cu cele mai mici sume totale ale amenzilor aplicate sunt Gorj, Covasna, Arad, Hunedoara si Harghita.

Image

La capitolul numeric, cel mai mare numar de amenzi a fost aplicat in judetul Prahova (11.462), urmat de Constanta (9.556), Iasi (8.720), Dolj (7.846) si Timis (7.658).

La polul opus, judetele, care au aplicat cel mai mic numar de amenzi, sunt Gorj, Covasna, Mehedinti, Tulcea si Harghita

„Din verificările efectuate la structura competentă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți a reieșit faptul că, în perioada 15-31 martie a.c., au fost aplicate 864 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 2.139.630, potrivit ordonanțelor militare aflate în vigoare, pentru nerespectarea măsurilor de izolare și alte contravenții în context. De asemenea, în perioada 1-15 aprilie a.c., au fost aplicate alte 1.092 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 3.317.715, potrivit ordonanțelor militare aflate în vigoare, pentru nerespectarea măsurilor de izolare, pentru fapte de natura economică și alte contravenții în context. Totodată, în perioada 16-21 aprilie a.c., au fost aplicate 385 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 906.380, potrivit ordonanțelor militare aflate în vigoare, pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea liberă și alte contravenții în context.”, se arată în documentul emis de Expert Forum, citând Inspectoratul Județean de Poliție Mehedinți.