Nordul Mehedințiului, sub avertizare meteorologică de cod portocaliu!

Scris de
Andreea Popescu
13/06/20 - 01:06

Începând de astăzi, ora 11.00, atenționarea meteorologică Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată a fost actualizată. Astfel, până marți dimineața, la ora 10.00, sunt prognozate frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii, iar cantitățile de apă ar putea depăși 25...30 l/mp, iar pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Image

Totodată, începând cu ora 15.00, nordul județului Mehedinți, dar și cea mai mare parte a țării, se vor afla sub avertizare COD PORTOCALIU ce vizează: cantități de apă însemnate, grindină, intensificări puternice ale vântului și vijelii. Avertizarea este valabilă până la noapte, la ora 02.00.

ISU Mehedinți recomandă populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, pompierii fac apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. În situația manifestării vântului puternic, se recomandă cetățenilor să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Image

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.