Nu ai 10 clase, nu iei permisul de conducere! Ce spun șoferii mehedințeni?

Scris de
Adriana Draghici
12/02/20 - 03:02
Image

Codul Rutier va suferi noi modificări începând cu iulie 2020. Cea mai importantă intră în vigoare de la 1 iulie și îi vizează pe cei care vor să obțină permisul de conducere. Toți cei care vor să obțină permisul, începând cu 2020, trebuie să fi absolvit, obligatoriu, 10 clase și să facă dovada absolvenței, după care vor putea depune dosarul pentru urmarea cursurilor în cadrul şcolii de şoferi.

Image

„Este o idee bună, dar, totuși, cred că e discriminatorie. Dacă șoferul se descurcă la șofat, nu este normal să fie îngrădit de acest aspect. Dacă ai îndemânare, nu este normală o astfel de măsură. Bineînțeles: trebuie să știi să citești.”, spune un șofer.

Image

„Această condiție trebuia introdusă demult. Ai nevoie de cunoștințe minime, pentru a participa la un trafic național, internațional. E normală această chestiune. Trăim în România și asta spune multe despre faptul că, până acum, mulți au luat permisul, deși au puține clase.”, ne spune alt șofer.

Image

„E normal să știe să citească, să scrie. Cred că aceasta ar fi o reglementare normală.”,  spune un șofer.

Image

„Mi se pare normală această condiție. Trebuie să știe să citească. Până acum, mulți au luat permisul în fel și chip. Această reglementare ar fi trebuit introdusă, din punctul meu de vedere, mai demult.”, spune alt șofer.

Image

De asemenea, potrivit noilor reglementări, șoferii în vârstă care au probleme de sănătate sunt obligați să se prezinte mai des la controalele medicale. La aceste controale, medicii vor fi obligați, dacă constată probleme grave de sănătate, să emită sau nu avizul de atestare a capacităților de conducere a acestora.

Image