O logodnă din Strehaia și un botez din Șimian, oprite de polițiști! Organizatorii, sancționați!

Scris de
Adriana Draghici
25/10/20 - 02:10

Trei cafenele au fost amendate de oamenii legii, pentru nerespectarea programului, totodată, fiind întrerupte o logodnă de pe raza orașului Strehaia și un botez, de pe raza comunei Șimian. În ultimele 24 de ore, au fost verificate aproximativ 450 de persoane și peste 40 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităților desfășurate au fost aplicate 192 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de peste 60.000 lei. De asemenea, au fost verificate peste 55 de mijloace de transport în comun.

Image

"Polițiștii orașului Strehaia s-au sesizat din oficiu cu privirea la posibilitatea organizării unui eveniment privat, pe raza localității. Astfel, cu toate că, în prealabil, polițiștii au luat legătura cu organizatorul evenimentului pentru a anula logodna, acesta nu a respectat legislația in vigoare. În acesta context, polițiștii au întrerup evenimentul și au sancționat atât administratorul cât și participantii, fiind aplicate 26 sancțiuni contrentionale in valoare de peste 10.000 de lei.", trasmite IPJ Mehedinți.

Image

De altfel, seara trecută, în urma activităților desfășurate, polițiștii au identificat și sancționat 3 operatori economice, care nu au respectat programul de lucru. Este vorba despre trei cafenele din municipiul Drobeta Turnu-Severin, care au fost descoperite având activitate după ora 24.00, când programul ar fi trebuit să fie, deja, închis.

Image

"Reamintim tuturor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție și să nu se expună la riscuri. Acțiunile de acest gen vor continua zilnic, scopul acestor fiind sănătatea și siguranța cetățenilor. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți sa conștientizeze că sănătatea și viata persoanelor sunt cele mai importante.", mai spun reprezentanții IPJ.

Image

De asemenea, sâmbătă, a fost fost întrerupt un botez. Astfel, politistii Secției Politie Rurala Simian s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe raza localității, se afla in derulare un eveniment privat cu participarea mai multor persoane. Polițiștii au sancționat contravențional organizatorul evenimentul, cu amenda in valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, evenimentul fiind întrerupt.