O persoană și-a pierdut viața, iar alta se află în stare gravă, în urma teribilului accident de la Orșova. Șoferul vinovat se va alege cu dosar penal.

Scris de
Adriana Draghici
07/11/20 - 11:11

Carambol pe șosea! Un șofer bulgar și-a pierdut viața, în urma unui teribil accident produs la ieșirea din Orsova, pe Drumul European 70. De menționat este faptul că acesta nu a fost de vină pentru producerea evenimentului rutier.

Image

„Veneam de la Timișoara. Șoferul vinovat a depășit toată coloana. Avea și viteză. A intrat în curbă și pe linie continuă, în depășire. Eu am sunat la 112. Băiatul bulgar e nevinovat.”, ne spune un martor al accidentului.

Image

„Am văzut ce s-a întâmplat în fața mea. Un accident foarte grav! Șoferii erau încarcerați. A intrat în depășire. Cam tot drumul asta a făcut șoferul de București. Acum, a intrat în depășire, din nou și nu a mai avut timp să evite și s-a izbit de TIR. Mergi frumos și vine unul și te spulberă!”, ne povestește alt martor.

Image

La fața locului, au intervenit echipe mixte pentru salvarea victimelor. Echipajele SAJ și SMURD au încercat, prin manevre repetate de resuscitare, să mențină victimele în viață.

Image

„Am intervenit la un accident rutier, pe Drumul European 70, aproape de municipiul Orșova. Ajunși la fața locului, am constatat că două victime erau încarcerate. S-a lucrat pentru descarcerarea lor: ambele în stare gravă, una predată Serviciului de Ambulanță și transportată la Spitalul Județean. Cealaltă victimă nu a răspuns la manevrele de resuscitare. A fost o misiune foarte dificilă.”, ne spune maior Cătălin Bălănescu, din cadrul Detașamentului de Pompieri Orșova.

Image

Polițiștii Serviciului Rutier s-au deplasat, de asemenea, la fața locului pentru cercetări. Se pare că de vină pentru producerea accidentului ar fi fost viteza excesivă. Șoferul vinovat ar fi intrat în mai multe depășiri neregulamentare.

Image

„În accident, au fost implicate 3 ansamble de vehicule. La momentul actual, se desfășoară cercetări la fața locului, pentru a se stabili cauza și împrejurările producerii evenimentului rutier.”, declară Robert Coman, din cadrul Serviciului Rutier Mehedinți.

Image

Șoferul vinovat se va alege, acum, cu dosar penal pentru ucidere din culpă. Traficul a fost blocat total, pe ambele sensuri de mers, pe o porțiune de aproximativ 15 km.