Omul sfințește locul: se întâmplă la la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, sub conducerea mehedințeanului Adrian Cican.

Scris de
Andreea Popescu
12/02/20 - 01:02
Image

Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș a reușit, în scurt timp, sub un management adecvat să se remarce în rândul unităților sanitare din România. O demonstrează și chirurgicală de excepție, realizată, de curând, în unitatea medicală. Este vorba despre nouă premieră medicală pentru instituția spitalicească din județul Caraș-Severin, prin care medicul Singh Bhupinder a extirpat o tumoră gigant, situată la nivel maxilo - facial stânga, care a cuprins glanda parotidă. Tumora ar fi putut duce la o pareză facială prin lezarea nervului facial. Intervenția a avut loc la o pacientă în vârstă de 61 de ani cu multiplă patologie, de epilepsie, retard mental și encefalopatie. După extirparea tumorii gigant de peste 3 kg, pacienta, care purta acest calvar de 18 ani, poate spune că s-a născut a doua oară. Operația a durat 4 ore și a fost o reușită, pacienta fiind stabilă și în afara oricărui pericol, urmând să rămână sub supraveghere medicală, încă câteva zile.

Image

Aceasta este dovada vie că Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, încet, intră în normalitate, având medici, asistente, infirmiere și personal nemedical de excepție.

Image

În timpul scurt de la preluarea mandatului de manager al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, mehedințeanul Adrian Cican a reușit să scoată instituția sanitară din conul de umbră în care se afla, iar acum a reușit performanța ca acolo să fie realizate intervenții extrem de importante și care, până nu demult, nu puteai fi posibile (fie din lipsă de aparatură, fie din lipsă de personal specializat).