Peste 100 de camere portabile au intrat în dotarea Poliției Mehedinți.

Scris de
Adriana Draghici
15/10/20 - 02:10

Echipament de ultimă generație pentru Poliția Mehedinți! Polițiștii mehedințeni au primit 102 de camere portabile. Noile dispozitive sunt funcționale și au rolul de a crește calitatea serviciului polițienesc.

Image

„Polițiștii din cadrul Biroului Rutier și Biroului Ordine Publică de la Poliția Municipiului Drobeta Turnu Severin, Serviciului Rutier, efectivele Secției 1 și 2 Poliției Rurală și Poliției Municipiului Orșova sunt dotați cu noile echipamente de înregistrare audio-video. Achiziționarea acestor dispozitive este benefică atât pentru cetățeni având în vedere că sunt situații când sunt reclamate abuzuri din partea autorităților dar sunt utile și pentru polițiști pentru eventualele comportamente violente din partea persoanelor care interacționează cu forțele de ordine. Rolul acestor este de a limita cazurile de violență având în vedere faptul că, în perioada stării de urgență, agresiunile asupra polițiștilor, la nivelul Poliției Române a crescut cu peste 50%.”, declară purtătorul de cuvânt al I.P.J. Mehedinți, ag.-șef adj. Andreea Rădoi.

Image

Sistemele audio video portabile reprezintă instrumente folosite în mod obișnuit de polițiile din Uniunea Europeană.

Image

„În partea de sus a dis pozitivului, avem un LED care ne indică dacă este pornită sau nu camera. În momentul în care LED-ul de sus funcționează cu intermitențe, camera este în stand-by. Când LED-ul este oprit, la fel este și camera. În momentul înregistrării, LED-ul se aprinde și are culoarea roșu. Achiziționarea camerelor body-cam reprezintă un beneficiu atât pentru polițist, cât și pentru cetățean, având rolul de a proteja cetățeanul de posibilele abuzuri ale polițistului, iar pe polițist: de posibilele comportamente inadecvate ale cetățeanului, în momentul legitimării.”, declară sinsp. Petru Hopitea, din cadrul Serviciului Rutier Mehedinți.

Image

Siguranța populației rămâne o prioritate a MAI, de aceea, această măsură de îmbunătățire a dotării polițiștilor, în special a celor din stradă, reprezintă o continuare a activităților de înnoire și completare a echipamentului și tehnicii necesare muncii operative.

Image