Peste 5.500 de parfumuri contrafăcute, laptop-uri și telefoane mobile, confiscate de oamenii legii! Percheziții în forță ale polițiștilor mehedințeni!

Scris de
Adriana Draghici
24/06/20 - 04:06

O grupare specializată în valorificarea de parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, aduse din Turcia, a fost destructurată în urma a 7 percheziții efectuate de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți și procurorii D.I.I.C.O.T.

Image
Image

„Polițiștii de combatere a criminalității organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. din Mehedinți, au efectuat 7 percheziții domiciliare în București, Timișoara și în Băbeni, județul Vâlcea. Activitățile s-au desfășurat pentru documentarea activității infracționale a unor persoane bănuite de inițiere sau constituire a unui grup infracțional organizat, fraudă informatică, înșelăciune, contrafacerea unei mărci și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, concurență neloială și cultivarea de droguri de risc, fără drept.”, declară purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți, ag.-șef adj. Andreea Rădoi.

Image

Astfel, au fost indisponibilizate, în urma perchezițiilor, 5.587 de parfumuri, de diferite mărci, 1.241 de  mostre de parfumuri, de diferite mărci, laptopuri, telefoane mobile. De asemenea, au mai fost ridicați și 2.400 de euro, 10.500 lei, o plantă de cannabis, precum și holograme, etichete, coduri de bare, carduri bancare, facturi și diferite înscrisuri.

Image

„Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2013 și până în prezent, persoanele bănuite ar fi constituit un grup infracțional organizat și astfel ar fi valorificat, în România, parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, ce ar fi provenit din Turcia. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 4.000.000 de lei. 9 persoane au fost conduse la audieri, iar față de 3 persoane, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.”, transmite IPJ Mehedinți.

Image

Acțiunea a beneficiat de sprijinul brigăzilor de combatere a criminalității organizate din Craiova, Timișoara, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea și polițiștilor  Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Vâlcea.

Image

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române. La activități au participat și jandarmi.

Image