Se înmulțesc cazurile de Covid la Ambulanță. Directorul medical și-a dat demisia.

Scris de
Actual Mehedinti
28/10/20 - 04:10

Este focar de Covid la Serviciul Județean de Ambulanță. Aici, situația se complică de la zi la zi. Astăzi, erau confirmați cu noul Coronavirus 12 angajați ai unității. Este vorba despre 5 ambulanțieri, 6 asistenți și un medic. Între timp, directorul medical și-a dat demisia.

Image

„În ultima perioadă, am avut foarte multe probleme de sănătate. Nu are nicio legătură cu situația de la SAJ. Când am plecat, am lăsat acolo echipamente. Sunt făcute contractele de achiziții pentru măști, pentru mănuși, halate de unică folosință, viziere, botoșei, etc. Farmacia este ticsită. S-au făcut contracte de achiziție pentru toate materialele sanitare și de protecție.”, declară medicul Cornelia Bernardi, fostul director medical al SAJ.

Image
Image

„Situația de la SAJ a început să degenereze de săptămâna trecută. Au început să apară cazuri de îmbolnăviri. Acum, sunt 12 persoane din rândul personalului unității. Asta nu ne împiedică să ne desfășurăm activitatea. Pe noi este o presiune fantastică: trebuie să ne ocupăm și de cazurile Covid și de urgențele medicale, în același timp. Multe din apelurile telefonice, care sunt primite în dispecerat, sunt neserioase și tocmai de aceea, lansez un apel către cetățeni: în momentul în care apelează serviciul 112, să nu ne inducă în eroare și să fie corecți cu noi. Aceasta este una din situațiile, care ne pune echipajele în pericol. Personalul se duce echipat sumar, ca pentru o urgență medicală, dar dacă știm, din timp, că este vorba despre simptome de Covid, ne echipăm corespunzător.”, ne spune directorul SAJ Mehedinți, Sandu Olei.

Image