Severinul, fără căldură, din cauza unui rozător

Scris de
Adriana Draghici
14/01/21 - 02:01

Întregul Severin a rămas fără căldură, astăzi, din cauza unei avarii majore a unui transformator de la termocentrala Halânga. În acest moment, se lucrează pentru remedierea situației, pentru a putea fi reluată furnizarea agentului termic către populație.

Image

”S-a produs un scurtcircuit la un transformator de la centrala Halânga, fapt pentru care termocentrala a rămas fără curent. Din această cauză, s-au întrerupt pompele, cazanele și, prin urmare, alimentarea cu energie termică în tot municipiul. Acum, termocentrala Halânga este sub tensiune, adică are curent și urmează manevrele de încărcare a agentului primar. Noi, SPAET-ul ne ocupăm de punctele termice și de punerea lor în funcțiune, iar la orele prânzului, populația municipiului va avea căldură în case.”, declară directorul SPAET, Ilie Alecu.

Image
Image

„Într-adevăr, am avut o avarie importantă la Halânga. A fost o chestiune și de puțin umor: un șobolan a fost cel care a generat această oprire: a intrat în transformatorul electric. Acolo s-a produs o flamă. În momentul în care vorbim, s-a remediat problema electrică, urmează încărcarea instalației.”, declară edilul severinean Marius Screciu.

Image

În total, au fost afectați, 55 de mii de locatari, care nu au beneficiat de căldură.

Image