Tren întârziat din cauza unei locomotive defecte! Călătorii au așteptat 100 de minute în gara Severin.

Scris de
Adriana Draghici
28/01/21 - 04:01
Image

Trenul IR 1590 s-a format în gara Drobeta Turnu-Severin. În mod normal, acesta ar fi trebuit să plece, spre București, la ora 14.18, însă a avut o întârziere de 100 de minute. Culmea este motivul întârzierii. Deși garnitura s-a format în gara din Severin, locomotiva atașată a fost defectă.

Image

„Am luat biletele. Trebuia să plecăm la 14.18. Abia la 14.38 minute, am aflat, de la șeful de tren, că este locomotiva stricată și că așteptăm altă locomotivă de la Craiova. A avut și o atitudine nu tocmai omenească. Când am cumpărat biletul, nu ne-a spus nimeni că e întârziere. Mi se pare strigător la cer. Eu trebuie să ajung la București. O să ajung foarte târziu și aceasta este o mare problemă, mai ales în contextul în care sunt restricții de circulație după o anumită oră.”, ne spune o femeie.

Image

„Aș fi vrut să merg cu trenul. Deocamdată, nu merg. Ni s-a spus că este adusă o nouă locomotivă. Situația este foarte neplăcută. Nu este o conducere corespunzătoare. Nu este nimic anormal să se strice o locomotivă. Problema este că nu au alta în loc și nici nu sunt capabili să o repare în timp util.”, ne spune un călător.

Image

„Eu voiam să ajung la București. În general, se dă vina pe amărâții ăștia de aici, din gări. Dar problema nu este la ei. Problema este la cei care îi conduc, la management.”,  ne spune alt călător.

Image

La faţa locului, au acţionat mai multe echipaje de intervenţie, iar trenul a rămas oprit în gară, până la remedierea situaţiei, spre nemulțumirea călătorilor. A fost nevoie de timp pentru ca o locomotivă funcțională să fie adusă din Craiova.

Image

Aproximativ 13.500 de kilometri de cale ferată, erau în folosire, în România, în anul 2020. În ultimele decenii, nu numai că nu au apărut linii ferate noi, dar rețeaua feroviară s-a degradat continuu.

Image