Verificări și controale în școli! Unitățile de învățământ, pregătite pentru reîntoarcerea elevilor în bănci!

Scris de
Adriana Draghici
21/05/20 - 01:05
Image

Unitățile de învățământ se pregătesc temeinic pentru reîntoarcerea elevilor în bănci. Prefectul de Mehedinți, alături de viceprimarul municipiului, au mers, astăzi, în mai multe unități școlare, pentru a verifica modul cum se pregătesc pentru începerea activităților.

Image

”Examenele naționale, evaluarea națională și bacalaureatul bat la ușă și vreau să mă asigur că unitățile școlare au luate toate măsurile de protecție, pentru a-i primi pe elevi și pe dascăli în siguranță. În aceste zile, școlile achiziționează materialele de protecție, substanțele dezinfectante, covorașe dezinfectante, termometre non-contact, iar măștile urmează să vină de la Ministerul Educației”, declară prefectul Cristinel Pavel.

Image

”Am vrut să mă asigur că unitățile de învătământ sunt pregătite pentru a-i primi pe elevi, având în vedere că, în iunie, urmează Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat. Noi, ca administrație locală, trebuie să ne asigurăm că, în unitățile de învățământ, sunt respectate toate procedurile, pentru ca atât copiii, cât și dascălii să fie primiți în condiții de siguranță. Primăria s-a asigurat că fiecare clasă este dezifectată și a trimis echipe care să se ocupe de acest aspect. Vor fi achizționate termoscanere, care vor fi folosite în momentul în care vor începe examinările. La Colegiul Pedagogic, spre exemplu, toate procedurile au fost respectate întocmai și am garanția că elevii vor începe examenele în siguranță, luna viitoare.”, declară, la rândul său, viceprimarul municipiului Daniel Cîrjan.

Image

Inspectorul școlar general spune că pregătirile în unitățile școlare sunt în grafic.

Image

”Noi am transmis către colaboratorii noștri, respectiv către DSP, UAT-uri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, care sunt unitățile școlare, efectivele de elevi, cadrele didactice, pentru a putea fi monitorizați. De asemenea, am transmis către DSP stadiul actual de achiziții pentru materiale de dezinfecție și pentru protecție necesare în această perioadă. Estimăm că avem nevoie de un număr de 88 de cadre medicale, care să asigure triajul epidemiologic”, a precizat inspectorul școlar general Daniela Trancotă de la IȘJ Mehedinți.

Image

La nivelul județului Mehedinți, sunt 94 de unități școlare, unde, începând din data de 2 iunie, vor începe activități de pregătire pentru examenele naționale.

Image