Vijelii și grindină! De la prânz, Mehedințiul intră sub cod portocaliu de vreme rea.

Scris de
Adriana Draghici
20/05/20 - 12:05

De astăzi, 20 mai, ora 13:00, până mâine, 21 mai, ora 06:00, Mehedințiul se află sub cod portocaliu de vreme rea, fiind vizate ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată.

Image

În intervalul menționat, în Oltenia, local în Muntenia, în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi vijelii, grindină, descărcări electrice și va ploua torențial, astfel încât, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40...50 l/mp și izolat 60...70 l/mp.

Image

ISU Mehedinți a înștiințat toate primăriile din județ, fiind instituite serviciile de permanență. Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, pompierii recomandă cetățenilor ca, pe timpul intensificării vântului și căderilor de grindină, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate. Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, se recomandă populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Image