Zeci de angajați ai Uzinei de Vagoane, confirmați cu Covid! Activitatea societății a fost suspendată.

Scris de
Adriana Draghici
24/07/20 - 01:07

Este alertă la Uzina de Vagoane din Drobeta Turnu-Severin, acolo unde au fost confirmate 62 de cazuri de Coronavirus. Este vorba despre personal muncitor, tesa și chiar din conducerea fabricii. Activitatea a fost suspendată.

Image

„Începând de lunea trecută, au fost depistate cazuri de covid, iar decizia managementului a fost aceea de a întrerupe activitatea, pentru a proteja salariații. Pe costurile firmei, s-a decis testarea în masă a salariaților.”, ne spune Marian Săndulescu, directorul fabricii de uzine.

Image

„La uzina de voagoane din Drobeta Turnu-Severin, au fost înregistrate, până în momentul de față, 62 de cazuri de îmbolnăvire cu Coronavirus. Precizăm că unitatea a fost închisă din data de 17 iulie, când au apărut deja primele 5 cazuri pozitive înregistrate. Angajatorul a decis testarea întregului personal al fabricii, fiind testate aproximativ 460 de persoane. Toate persoanele confirmate cu noul Coronavirus sunt asimptomatice și se află la spital, pentru investigații. Direcția de Sănătate Publică Mehedinți a dispus măsura izolării la domiciliu, pentru toți angajații cărora nu le-au ajuns rezultatele testelor și, bineînțeles, pentru familiile acestora. De asemenea, este dispusă măsura izolării pentru toți contacții direcți ai acestora. Din momentul apariției Legii 136, Direcția de Sănătate Publică Mehedinți are posibilitatea și, deja, dispune izolarea și carantinarea la domiicliu a persoanelor declarate pozitiv sau a contacților persoanelor declarate pozitiv, motiv pentru care se reduce substanțial riscul de infectare în comunitate.”, declară prefectul de Mehedinți, Cristinel Pavel.

Image

În Mehedinți, situația Covid, raportată la nivelul țării, este sub control.

Image