Tânăr reținut, după ce a dat spargeri în cinci magazine! Bărbatul își va petrece următoarele zile în arestul IPJ.

Scris de
Actual Mehedinti
12/02/21 - 03:02

Tânăr reținut pentru furt calificat, după ce a dat spargeri în 5 societăți comerciale diferite! Bărbatul a reușit să sustragă mai multe sume de bani, din 3 magazine, iar în alte două, doar a încercat să pătrundă în interior, fără succes, însă.

Image

Bărbatul a dat 5 spargeri, iar în trei situații, a reușit să sustragă mai multe bunuri. Dintr-un magazin, a furat suma de 150 de lei, din altul - 300 lei, iar din cea de-a treia societate comercială, a sustras 7 cartușe de țigări de diferite mărci. În două magazine, a încercat să prin forțarea unei ferestre, respectiv a unei uși de acces, fără succes, însă.

Image

„Polițiștii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Drobeta Turnu Severin au depistat un bărbat de 30 de ani, din localitate bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și tentativă la săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Din probatoriul administrat, polițiștii au stabilit că, în perioada 29.01-05.02.2021, bănuitul ar fi sustras din trei societăți comerciale, situate în municipiul Drobeta Turnu Severin, mai multe bunuri si sume de bani. Prejudiciul creat prin activitatea infracțională este de 2.500 de lei. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și tentativă la săvârșirea infracțiunii furt calificat. Bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore iar instanța de judecată a dispus arestul preventiv pentru 30 de zile.”, ne spune purtătorul de cuvânt I.P.J. Mehedinți, ag.-șef adj. Andreea Rădoi.

Pe lângă sumele sustrase, tânărul este, acum, bună de plată și pentru prejudiciile produse în urma spargerilor societăților comerciale.