Condiții degradante la Stația de Ambulanță Vânju Mare! Ambulanțele stau în fața garajelor.

Scris de
Adriana Draghici
18/01/21 - 04:01

Condiții degradante la Stația de Ambulanță Vânju Mare! Salvările sunt parcate și încărcate afară, pentru că garajul stă să cadă. În plus, curtea instituției arată jalnic. Aceast lucru se întâmplă pentru că terenul, unde își desfășoară Ambulanța activitatea, nu se află în nicio formă de proprietate a SAJ.

VERONA ARVĂTESCU, asistent din cadrul Stației de Ambulanță Vânju Mare, spune că:

Image

„Nu putem băga salvările în garaj. Băgăm mașina și ne trezim că pică garajul. Garajul are o stare de deteriorare avansată. Mașinile ar trebui să stea în condiții optime. Eu am 48 de ani și de când mă știu, sunt garajele acestea aici. Garajele au peste 50 de ani. Nu este în regulă ca o mașină de ambulanță să stea afară, mai ales că aceste autospeciale trebuie să fie funcționale 24 de ore din 24. Eu am lucrat la Tulcea, iar când am venit aici, am rămas uluită, când am văzut condițiile.”.

Image

Lipsa investițiilor se resimte și în activitatea cadrelor medicale, activitate care este mult îngreunată. Însă, soluția nu este la îndemână, căci terenul pe care funcționează stația Vânju Mare nu este al Serviciului Județean de Ambulanță. În aceste condiții, nici investiții nu pot fi realizate.

Image

ALEXANDRU MIJAICHE, primar Vânju Marem declară:

Image

„Domnul director Olei, de la Ambulanța Mehedinți, a fost la mine și am discutat. Ambulanța a avut, până acum, în comodat niște camere din clădire. Inițial, trebuia prelungit acest contract, însă am înțeles că se dorește efectuarea unor investiții și atunci, situția juridică ar trebui să fie cu totul alta. Așteptăm să vedem ce investiții vor să facă și vom supune aprobării consiliului această hotărâre.”.

SANDU OLEI, manager S.A.J. Mehedinți, declară:

Image

„Stația de Ambulanță Vânju Mare este în situația cea mai urâtă și asta este din cauza din cuaza faptului că, de aproape 30 de ani, nu s-a făcut investiții. De 26 de ani, Serviciul Județean de Ambulanță și-a recăpătat personalitatea juridică și a început să funcționeze autonom. În acești 26 de ani, la Serviciul Județean de Ambulanță, nu s-a făcut absout nimic. Nici nu se poate face mare lucru în acest moment, pentru că nu avem o formă de proprietate pe niciun teren pe care funcționează nici stația centrală de la Severin, nici cele 5 substații din restul județului. Această realitate nu ne permite să facem mare lucru. Nu putem să vorbim despre investiții, nu putem să vorbim nici de reparații curente, cu excepția a două substații unde s-a ajuns la un acord pentru a ni se da un acord pentru a ni se da în folosință acele locații.”.

Image

Stația de Ambulanță Vânju Mare deservește între 40-50 de mii de locuitori, adică întreaga zonă de sud a Mehedințiului.