A fugit de la locul accidentului și a părăsit victima. Incidentul a fost surprins pe camerele de supraveghere.

Scris de
Adriana Draghici
21/01/21 - 04:01

Un bărbat de 30 de ani din comuna mehedințenă Jiana a produs un accident de circulație, iar apoi a fugit de la fața locului. O tânără de 15 ani a ajuns la spital, în urma unui impactului. Accidentul a fost surprins de camerele de supraveghere. 

Image

Accidentul s-a produs in jurul orelor 01.20 noaptea trecută. Mașina tânărului a lovit, inițial, o mașina parcată, iar mai apoi: un stâlp de electricitate. După impact, tânărul a fugit de la fața locului, iar victima a fost scoasă din autoturism de martori. Din spusele localnicilor, șoferul vinovat ar fi fost băut.

Image

„Am auzit o bubuitură. Am ieșit în drum. Am văzut mașina în stâlp. Apoi, am văzut mașina nepotului meu lovită, cu roata pe jos. L-am strigat pe nepotul meu. M-am dus la fața locului, unde l-am găsit pe vinovat. Era băut. Băiatul a venit să vorbească cu nepotul meu și i-a promis că vor merge pe amiabilă. Poliția a fost, azi-noapte, aici.”, ne spune bunicul tânărului, a cărui mașină a fost, inițial, lovită.

Image

În urma impactului, violent, tânăra de 15 ani a ajuns la spital, având nevoie de intervenții pentru reconstrucție facială. Mai mult decât atât: în urma testării, s-a constatat că fata avea Covid.

Image

ELENA BOLOLOI, directorul de îngrijiri medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu-Severin, declară:

„În cursul dimineții, la unitatea de primiri-urgențe, a fost adusă o tânără de 15 ani cu un politraumatism, un traumatism cerebral acut. Tânăra nu prezintă alte leziuni cerebrale, în schimb prezintă fracturi la nivelul feței, astfel necesită un consult maxilo-facial într-un centru de specialitate. Va fi transferată la Spitalul de Urgență Craiova, unde există și specialitatea maxilo-facilă. De asemenea, pe parcursul investigațiilor, s-a constatat și infecția cu virusul Covid-19.”.

Image

Polițiștii îl caută, acum, pe tânărul de 30 de ani, care este cercetat penal pentru fapta sa.

Image

Purtătorul de cuvânt al I.P.J. Mehedinți, ag.-șef adj. ANDREEA RĂDOI, declară că:

 „Noaptea trecută, un bărbat din comuna Jiana, în timp ce conducea un autoturism pe o uliță sătească, a intrat în coliziune cu un alt autoturism parcat, după care a lovit un stâlp de electricitate. După producerea impactului, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fără încuviințarea organelor de poliție. În urma accidentului, a rezultat rănirea pasagerului din dreapta față: o tânără de 15 ani, care a fost transportată la o unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de părăsirea locului accidentului, fără încuviințarea poliției și fără vătămare corporală din culpă. Polițiștii continuă verificările pentru depistarea conducătorului auto și pentru luarea măsurilor legale.”. 

Image

Când va fi găsit de oamenii legii, șoferul vinovat va fi reținut pentru 24 de ore.

Image