Mită electorală în Bâlvănești! Alte incidente în județ!

Scris de
Adriana Draghici
06/12/20 - 02:12

Ziua votului s-a lăsat, la fel ca la fiecare scrutin, și cu incidente. Conform Inspectoratului Județean de Poliție, au fost înregistrate trei sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. Ca urmare a verificărilor efectuate până la acest moment, o sesizare s-a confirmat, una este în curs de verificare și una nu se confirmă. Până la această oră nu s-au înregistrat incidente deosebite de ordine publică care să afecteze desfășurarea procesului electoral.

Image

Mai mulți cetățeni din comuna mehedințeană Bâlvănești acuză faptul că reprezentații unui anumit partid au dat mită pentru a primi voturi. Viceprimarul localității Bâlvănești este acuzat că ar fi dat mită pentru ca partidul său să primească voturi în ziua alegerilor.

Image

„De la primăria a venit cineva (un bărbat și o femeie). Ne-au dat niște pachete pentru cei mici. În final, ne-au zis să votăm PNL.”, ne spune un bărbat

Image

„Ne-au spus că avem copilul la școală și ne-au adus niște plase cu cadouri, de Moș Nicolae. Ne-au zis să votăm.”, ne spune o localnică.

Image

„Ne-au zis să votăm PNL-ul, pentru că și PNL-ul ne ajută pe noi. Ne-au zis să venim la vot.”, ne spune alt localnic.

La fața locului s-a deplasat o echipa a politiei care, în urma verificărilor efectuate, a stabilit că aspectele sesizate se confirmă.

Image

"Poliția Municipiului Drobeta Turnu-Severin a fost sesizată cu privire la faptul că, reprezentantul unei primării ar fi oferit bunuri, sub forma de daruri, mai multor cetățeni de pe raza localității Bâlvănești, cu scopul de a vota o anumită formațiune politică. La fața locului s-a deplasat echipa operativă a poliției care, în urma verificărilor efectuate, a stabilit că aspectele sesizate se confirmă. În cauză, s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de oferirea sau darea de bani, bunuri sau foloase pentru determinarea alegătorului sa voteze sau sa nu voteze o anumită lista de candidați ori un candidat.”, declară putătorul de cuvânt al I.P.J. Mehedinți, ag.-șef Andreea Rădoi.

Image

Totodată și în comuna Voloiac, un bărbat a fost sancționat contravențional pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgență, după ce a sunat la 112 pentru a reclama faptul că președintele unei secții de votare nu purta mască de protecție. De fapt, în urma verificărilor, s-a constat că aspectele reclamate nu se confirmă.

Image

Reprezentanții IPJ Mehedinți spun că toate sesizările de incidente electorale au fost și vor fi verificate cu celeritate și echidistanță. Structurile Ministerului Afacerilor Interne rămân la datorie pentru a asigura buna desfășurare a procesului electoral.

Image