Ambulanțe noi, la Serviciul Județean de Ambulanță Mehedinți! Autospecialele au ajuns astăzi în județ.

Scris de
Actual Mehedinti
18/09/23 - 07:09

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a achiziționat 122 de ambulanțe noi, de tip A2, destinate Serviciilor Publice de Ambulanță Județene. În județul nostru, au ajuns două astfel de autospeciale, care vor fi folosite pentru transportul pacienților, nu și pentru urgențe medicale. Ambulanţele urmează să fie utilizate pentru transportul mai multor pacienţi pe targă şi scaune, fiind dotate cu truse de urgenţă de bază care includ oxigen şi defibrilator semiautomat.

Image

"Parcul auto al Serviciului de Ambulanță din Mehedinți are, de astăzi, două ambulanțe moderne tip A pentru transportul pacienților. Avem speranța că, treptat, vom reuși să schimbăm parcul auto învechit și să punem la dispoziția mehedințenilor  și alte ambulanțe de transport pacienți, moderne.", transmite managerul Serviciului de Ambulanță Mehedinți, medicul Victor Maliborschi.

 

Achiziţia

Image

celor 122 de ambulanțe este realizată din fonduri europene și este parte a Programului Operaţional Regional 2014-2020 - Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţe medicale - Regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud, Sud-Vest, Vest, Nord-Vest, Centru. Valoarea unitară, conform contractului de furnizare, este de 233.971 lei, iar valoarea totală, conform contractului de furnizare, este de 28.544.577 lei.