”Curricula școlară trebuie simplificată. Copiii petrec mai multe ore la școală decât părinții la muncă”

Scris de
Actual Mehedinti
25/11/20 - 08:11

PMP  va susține, în viitorul Parlament, modernizarea curiculei școlare, astfel încât accentul să fie mutat de pe cantitate pe calitate în pregătirea copiilor.

Image

”Nu este normal ca elevii să petreacă mai multe ore la școală decât petrec părinții la muncă. Este un stres inutil care nu ajută la dezvoltarea personalității copiilor. E timpul să preluăm modele de bune practici de  la cei care au reușit  inovând. Finlanda ar putea fi un astfel de model”, apreciază Ramona Cupă, liderul PMP Mehedinți și candidat al formațiunii la Camera Deputatilor.

Image

PMP vrea o reformă a învățământului  prin care curricula școlară să fie adaptată la noile realități economice și culturale și la tendințele de pe piața muncii.  De, asemenea PMP își propune introducerea unor cursuri privind „Educația antreprenorială” și „Educația financiară” pentru a pregăti corespunzător tinerii pentru provocările din economia reală.

Image

”Cred că ar ajuta la dezvoltarea personală si profesională aceste noi discipline, așa cum ar ajuta și ”Educația pentru sănătate” sau„ Educaţia în domeniul media ”. Aceasta din urmă  ar dezvolta gândirea critică a elevilor și le-ar creşte reziliența în fața dezinformării şi a manipulării”, a mai afirmat Ramona Cupă.

Image

Parlamentarii PMP, inclusiv cei care vor fi aleși în județul Mehedinți vor insista în viitorul guvern pentru introducerea de programe de consiliere și orientare profesională în toate liceele și universitățile prin care elevii și studenții să beneficieze de consiliere adevărată în alegerea profesiei.

Image