Primul elev din Mehedinți, confirmat cu Covid-19! Clasa, unde învață, a trecut la cursurile online.

Scris de
Actual Mehedinti
12/02/21 - 05:02

Primul caz de elev infectat cu noul Coronavirus, în Mehedinți, de la deschiderea școlilor în format fizic, s-a înregistrat la o clasă a III-a a Colegiului Național Pedagogic din Drobeta-Turnu Severin.

Image

„În data de 09 februarie, a fost confirmată cu Covid-19 o elevă la o unitate de învățământ din Drobeta Turnu-Severin. Aceasta, împreună cu mama ei, au fost testate la domiciliu în data de 08 februarie, mama având simptomatologie ușoară. Cazul nu are risc epidemiologic legat de școală. Conform ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, testarea elevilor, în școli, se face doar dacă aceștia prezintă simptomatologie specifică Covid și dacă există consimțământ semnat de către părinte sau de către tutorele legal.”, declară purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Mehedinți. Codruța Vochescu.

Image

Deoarece testarea s-a produs acasă, DSP Mehedinți a făcut o anchetă epidemiologică în acest sens și s-a luat măsura preventivă de a menține în izolare toți copiii din cadrul clasei, unde cazul a fost confirmat. 

Image

„Copilul este în clasa a treia. A venit în prima zi, la școală. A doua zi a absentat, iar seara, învățătorul a informat conducerea școlii despre faptul că a fost confirmat cu Covid. Prin urmare, nu s-a întâmplat la școală, pentru că este nevoie de o perioadă de incubație. Imediat, consiliul de administrație al școlii s-a întrunit și a luat hotărârea ca clasa respectivă să intre în izolare, pentru că aceasta este procedura. Copilul se simte bine, aproape asimptomatic. Colegii lui și cadrele didactice de la clasă sunt, de asemenea, bine. Cursurile se desfășoară, la această clasă, pe platforma, școlii, online. Totodată, s-a luat măsura igienizării clasei.”, declară la rândul său, Florentina Watzlawek, purtător de cuvânt al Colegiului Național Pedagogic “Ștefan Odobleja”.

Image

În prezent, la nivelul școlilor județului Mehedinți, Pristol este singura localitate unde activitatea de învățare se face conform scenariului roșu. În 6 localități ale județului, se merge pe scenariul galben, iar restul celor 56 de localități își desfășoară activitatea în scenariul verde. În municipiul Drobeta Turnu-Severin, activitatea unităților de învățământ funcționează în scenariul galben.

Image