Concedieri în masă, în Severin! Sute de persoane rămân fără loc de muncă, luna aceasta.

Scris de
Adriana Draghici
17/12/20 - 02:12

Firmele își restrâng, pe rând, pe bandă rulantă, activitatea și sute de oameni rămân fără locuri de muncă: aceasta este situația tragică din Drobeta Turnu-Severin. Vin vremuri grele pentru aceste persoane, căci, în prag de sărbători, rămân în stradă fără a avea siguranța zilei de mâine. Se anunță vremuri sumbre pentru sute de severineni. Firma de anvelope din Drobeta Turnu-Severin concediază, începând din această lună, 234 de persoane. Aceeași soartă o au și zeci de angajați ai unui punct bancar, care, la rândul lor, vor rămâne fără loc de muncă.

Image

„Avem o veste nu tocmai bună. Am primit o notificare de la întreprinderea de anvelope din Drobeta Turnu-Severin (Eurotire): începând cu data de 11 decembrie, pentru 234 de persoane a expiat preavizul și, prin urmare, le va înceta contractul de muncă. Vom trece la înregistrarea acestor persoane în baza de date a AJOFM, începând cu luna ianuarie. Mai avem o disponibilizare de 30 persoane din sistemul bancar.”, declară Ioan Suru, directorul executiv al A.J.O.F.M. Mehedinți.

Image

În luna ianuarie a anului viitor, persoanele, care rămân fără loc de muncă, vor fi luate în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, pentru a putea beneficia de șomaj.