„Donează sânge, salvează o viață!” – 25 de preoți au donat, astăzi, sânge. Este criză de sânge la Centrul de Transfuzii Mehedinți.

Scris de
Adriana Draghici
09/03/21 - 12:03

Din suflete, pentru suflete! Așa se poate cataloga acțiunea Episcopiei Severinului și Strehaiei, organism care a răspuns pozitiv apelului lansat de Centrul de Transfuzii. Aproximativ 25 de clerici din Protoieria Drobeta a Episcopiei Severinului şi Strehaiei au donat sânge, pentru salvarea unei vieți. Activitatea face parte din cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viață!”, al cărei scop este creșterea numărului donatorilor și îmbunătățirea stocurilor de sânge din țară.

Image

“Vorbim despre o campanie care se desfășoară, la nivelul Patriarhiei Române, încă din anul 2014. Ne-am propus, la fel ca multe dintre instituțiile din țară, să ne implicăm și noi pentru salvarea vieților care, după producerea unor accidente, spre exemplu, sau în timpul intevențiilor chirurgicale, au nevoie de sânge. În general, la centrele de donare, este criză, iar odată cu pandemia, mulți nu au mai venit să doneze sânge de teama infectării cu noul Coronavirus. Tocmai, de aceea, noi am decis să intensificăm acțiunile de donare.”, ne spune preotul Cosmin Necșoiu, consilier social-media al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Image

Actiunea de donare de sânge de astăzi este cu atât mai importantă cu cât, în ultimele zile, s-a înregistrat deficit de sânge pentru anumite grupe.

Image

Directorul Centrului de Transfuzii Mehedinți, medicul Mariana Șandru, declară că:

Image

“În ultima săptămână, Centrul de Transfuzii Mehedinți s-a confruntat cu o criză de sânge pe grupa A rh pozitiv și am fost nevoiți să solicităm din alte județe, pentru a asigura toate solicitările, care au fost în număr mare. Am apelat la persoanele, care ne ajută de obicei, în astfel de situații și au răspuns pozitiv apelului nostru preoții din cadrul Episcopiei Severinului și Strehaiei, cărora le mulțumim!”.

Image

Acțiunea de astăzi a fost coordonată de Părintele Oproiu Nicolae, Consilier al sectorului Social-Filantropic din Episcopia Severinului şi Strehaiei. Reprezentanții Episcopiei spun că aceste campanii de donare de sânge vor continua şi în următoarele săptămâni, prin implicarea preoţilor din toate cele patru protoierii mehedinţene.

Image