Jandarmii mehedințeni s-au transformat în ajutoarele lui Moș Crăciun, pentru copiii sărmani. Daruri din partea cadrelor MAI!

Scris de
Adriana Draghici
22/12/20 - 06:12

Sărbătorile vor fi altfel pentru două familii din comuna mehedințeană Vlădaia, acolo unde jandarmii mehedințeni au fost ajutoarele lui Moș Crăciun. Cadrele MAI le-au dus celor mici pachete alimentare, îmbrăcăminte și jucării. Însă, de departe surpriza a fost faptul că una din familii a primit un aragaz și o butelie, iar pentru altă familie, sărbătorile vor fi făcute în căldură, căci, acum, datorită jandarmilor, au termopane la casă.

Image

Jandarmii mehedințeni demonstrează că, sub haina dură, se ascund un suflet cald și o inimă blândă. Asta: deoarece cadrele MAI nu au rămas indiferente la suferința semenilor. Aflând despre povestea bunicului, care își creste, singur, nepoții, jandarmii au pus mână de la mână și le-au oferit daruri celor mici. De departe însă, ceea mai mare bucurie atât pentru cei mici cât și pentru bunicul lor este faptul că, iarna aceasta, nu vor mai sta în frig, căci câțiva dintre jandarmi s-au mobilizat și le-au cumpărat acestor suflete termopane, pe care le-au și montat.

Image

„Am văzut că acești copii stau în frig și am hotărât să îi ajut și am venit să le pun termopanele. Erau în frig, aveau geamurile sparte. Haine mai primesc și din alte părți, dar geamuri, nu!”, ne povestește jandarmul care a montat termopanele. 

Image

„Le mulțumesc din suflet jandarmilor că ne-au ajutat. Am șase nepoți. Îi cresc din alocații și muncesc cu ziua. Jandarmii ne-au adus mâncare, dulciuri, îmbrăcăminte, termopane. Moș Crăciun nu a venit niciodată, până acum, la nepoțeii mei. Foarte greu mă descurc.”, ne spune bunicul celor mici, printre lacrimi. 

Image

Nu doar pentru această familie, jandarmii au fost ajutoarele lui Moș Crăciun, ci și pentru mama singură, care își crește copiii fără sprijin, după ce soțul i-a murit. Aici, cadrele MAI au adus jucării, alimente și dulciuri, însă cadoul, pe care îl așteptau, era un aragaz, la care să le gătească mama lor. Iar, acum, dorința li s-a îndeplinit.

Image

„Cadourile sunt bine primite. Jandarmii ne-au adus de toate: mâncare, dulciuri, jucării, aragaz, butelie. Le mulțumesc jandarmilor din suflet! Sunt foarte bucuroasă. A venit Moș Crăciun și la copiii mei.", ne spune mama copiilor. 

Image

„În fiecare an, în preajma sărbătorilor, ne mobilizăm și încercăm să ducem mai departe tradiția de a dărui. Ne-au impresionat cazurile a două familii cu posibilități materiale reduse, din localitatea Almăjel. E un gest mărunt, pe care l-am făcut din tot sufletul, încercând să aducem un strop de bucurie, acum, în preajma sărbătorilor de iarnă.”,  declară purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Mehedinți, lt. col. Claudia Mendea.

Image

Acesta este modul în care jandarmii mehedințeni demonstrează că, dincolo de profesie și aparențe, oricine poate fi bun în povestea unui copil.

Image