Sub o sută de profesori mehedințeni, programați la vaccin, prin intermediul ISJ!

Scris de
Actual Mehedinti
25/02/21 - 06:02

Începând de ieri, s-a dat startul procesului de vaccinare a profesorilor, în centrele special dedicate lor. La nivelul județului Mehedinți, există două astfel de centre de vaccinare unde au fost programate, pentru imunizarea anti-Covid, prin intermediul școlilor, doar 83 de cadre didactice. Restul de cadre didactice, înscrise pentru vaccinare, a preferat programarea individuală.

Image

Se vor folosi două tipuri de vaccin anti-Covid: AstraZeneca, pentru cei cu vârsta până în 55 de ani și Pfizer BioNTech, pentru cei care au peste 55 de ani.

Image

Profesorul Grațiela Chiriș, purtător de cuvânt al I.S.J. Mehedinți, declară că:

„Au fost programate, de către ISJ, cu ajutorul DSP, 83 de persoane din învățământ, pentru vaccin. Cu AstraZeneca, vor fi vaccinate 67 de persoane, adică cele care au sub 55 de ani. Pentru aceste persoane, centrul de vaccinare rămâne cel de la Cerneți, organizat în incinta căminului cultural. Pentru Pfizer, au fost programate 16 cadre didactice, care vor fi vaccinate la centrul de la Stadionul Municipal Drobeta Turnu-Severin. Sunt, însă, multe cadre didactice care sunt planificate individual pe platformă, dar și oameni din învățământ, care au refuzat vaccinarea. Avem și situația în care cadrele didactice mai așteaptă până la luarea unei decizii.”.

Image

Vaccinarea personalului din învățământ, deși este prioritară, nu constituie o obligativitate, dând fiecărui cadru didactic opțiunea de a o refuza.

Image

Profesorul Vasile Busuioc, din cadrul Colegiului Tehnic “Decebal”, ne spune că:

„Aproape jumătate din personalul școlii noastre este înscris pentru vaccinare. O parte, deja, s-a vaccinat, iar alții se vor prezenta la centrele de vaccinare, zilele următoare. Până la urmă, vaccinarea împotriva Covid este o opțiune personală, la fel ca vaccinul antigripal. Eu m-am înscris la această vaccinare, cu toate că urmăresc, în continuare, reacțiile diverselor tipuri de vaccinuri.”.

Image

Vaccinarea personalului din învățământ va continua până la data de 10 martie.

Image