Social

Bucurie pentru copiii din centrul de Plasament „Sfântul Nicodim”, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți! Micuții au primit, mai devreme, vizita lui Moș Crăciun, însă într-un mod aparte. Cei care au adus bucurie pe chipurile celor mici sunt reprezentanții echipei de fotbal a juniorilor „Viitorul Orșova”.

În plină pandemie, Centrul de Transfuzii din Mehedinți ar putea rămâne fără sediu. Unitatea a primit, deja, o notificare de eliberare a spațiului în care funcționează, din partea spitalului județean. Clădirea aparține spitalului și este prinsă într-un proiect de reorganizare.

Deși prin natura meseriei pompierii ajută persoanele aflate la nevoie, astăzi, salvatorii de vieți au ales să le fie alături și oamenilor aflați în suferință. Călăuziți de harul Sărbătorilor de Iarnă, pompierii mehedințeni au desfășurat o acțiune de donare de sânge.

Momente cu o încărcătură emoțională deosebită, astăzi, în județul Mehedinți! Artistul Petrică Mîțu Stoian a fost declarat, post mortem, cetățean de onoare al județului.

Scris de
Actual Mehedinti
acum 2 luni

Doliu în lumea artistică! Interpretul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață. Artistul era internat la terapie intensivă, la Spitalul de Urgență Reșița. Inițial, i s-ar fi făcut rău în timp ce se afla în tratament post Covid la o clinică privată din Caraș Severin.

Scris de
Actual Mehedinti
acum 3 luni

A fost alertă, în această după-amiază, în cartierul severinean Schela Cladovei. O femeie de circa 73 de ani a fost găsită fără suflare, în locuință de către pompieri. Salvatorii au fost alertați de o cunoștință a femeii, care o vizitase ieri. Astăzi, însă, nu a mai răspuns la ușă, iar pompierii au fost chemați la fața locului. Din păcate, pentru severineancă, nu s-a mai putut face nimic. 

Instituția Prefectului Mehedinți transmite că, astăzi, 10.10.2021, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a emis Ordinul nr.7705 privind instituirea carantinei zonale pentru municipiul Drobeta Turnu Severin, cu localitățile aparținătoare orașul Drobeta Turnu Severin, Schela Cladovei, Dudașu Schelei și Gura Văii.🔴

Municipiul Drobeta Turnu Severin, cu localitățile aparținătoare (orașul Drobeta Turnu Severin, Schela Cladovei, Dudașu Schelei și Gura Văii) vor intra în carantină de luni, 11 octombrie 2021, pentru două săptămâni.

Poziție fermă a conducerii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți, după ce cabinetul Cîțu a împărțit sumele din Fondul de Rezervă aflat la dispoziția Guvernului!

În ultimele 24 de ore, în județul Mehedinți, au fost înregistrate 180 cazuri de îmbolnăvire cu noul Coronavirus, în același interval fiind raportate 8 decese. Niciunul dintre pacienții, care și-au pierdut viața, din cauza virusului, nu fusese vaccinat.