Cartel Alfa, protest la Bruxelles, pentru salarizarea din România!

Scris de
Actual Mehedinti
06/07/21 - 09:07

Caravana Dreptății Sociale (București – Bruxelles), un eveniment de amploare europeană, organizat de CNS Cartel ALFA, a ajuns la Bruxelles, unde agenda sindicaliștilor a cuprins întâlniri cu oficialii europeni și cu lideri ai mișcării sindicale la nivel european (Confederația Europeană a Sindicatelor ETUC și lideri ai federațiilor sindicale profesionale la nivel european și ai sindicatelor belgiene).

Image

Prin intermediul Caravanei Dreptății Sociale, sindicatele atrage atenția asupra necesității și urgenței adoptării unor politici sociale orientate către cetățeni, prin aplicarea principiilor Pilonului European al Drepturilor Sociale, susținute și de declarația comună a participanților la Summitul de la Porto din acest an. Măsurile reînnoite de austeritate, adoptate de Guvernul României, blocarea dialogului social, politica fiscală dezechilibrată între capital și lucrători și politica salariilor mici plasează întregul cost al crizei sanitare și economice asupra lucrătorilor și a celor mai vulnerabile categorii ale populației.

Image

"CNS Cartel ALFA a arătat, Comisiei Europene, faptul că, în România, situația socială nu se prezintă așa cum o arată guvernanții, că sunt grave derapaje cu privire la salarizarea muncitorilor plasați cu indemnizație minimă pe economie, că dialogul social este grav violat de o lege potrivnică negocierilor libere, că justiția socială este pur basm povestit doar de către politicieni, însă fără aplicare a realității acestui domeniu. Toate aceste probleme trebuie avute în vedere, pentru a li se acorda respectul cuvenit angajaților. Din partea CNS Cartel ALFA, au participat, la întrunirea de la Bruxelles, Bogdan Iuliu Hossu, președinții filialelor Cartel ALFA Mehedinți, Gorj, Brașov, Maramureș, Mureș; federațiile din Minerit, Industrie, Comerț,  Ordine Publică. Din partea Confederație Sindicale Europene, a lust parte la discuții Luca Visentini. În sprijinul Caravanei Drepturilor Sociale au răspuns cele mai mari federații sindicale din Europa, care vor acorda sprijin importantelor revendicări ale CNS Cartel ALFA: salariul minim european  negocieri libere, justiție socială. Aceste revendicări au fost salutate de către sindicaliștii europeni și i-au asigurat pe reprezentanții sindicatelor din țara noastră de tot sprijinul lor, la nivelul instituțiilor europene.", transmite Mihai Bărbulescu, președintele CNS Cartel Alfa Mehedinți.

Image

Pe data de 7 iulie, Caravana Dreptății Sociale se va opri în Strassbourg, unde vor avea loc întâlniri cu Europarlamentari.

Image