Primarul Marius Screciu rămâne în lupta electorală. Un nou termen, în instanță!

Scris de
Actual Mehedinti
22/09/20 - 01:09

ÎCCJ a dat un nou termen în cazul procesulului primarului severinean Marius Screciu, de incompatibilitate. este vorba despre începtul lunii martie 2021, astfel că acum se elimină toate suspiciunile care planau în jurul candidaturii sale la primărie.

Image

În data de 26 mai 2016 Agenția Națională de Integritate anunța că Marius Screciu, viceprimar la vremea respectivă, se afla în conflict de interese administrativ.

Image

”În perioada exercitării mandatului de viceprimar, a participat la deliberarea și adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local al municipiului Drobeta Turnu Severin, din data de 31 mai 2013, în baza căreia, a fost încheiat la data de 14 octombrie 2013 un contract de închiriere între Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin – în calitate de locator (unitate administrativ – teritorială în cadrul căreia SCRECIU MARIUS-VASILE deține funcția de viceprimar), și filiala județeană (jud. Mehedinți) a unui partid politic, în calitate de locatar, spațiul fiind atribuit în folosință pentru desfășurarea activității specifice a organizației municipale Drobeta Turnu Severin a partidului politic în cadrul căruia Screciu Marius-Vasile deține funcția de președinte. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și art. 75, lit. b) din Legea 393/2004”, conform comunicatului ANI, de la acea vreme.

Image