Mehedințenii nu s-au înghesuit să se ducă în Serbia, de frica izolării la domiciliu. Totuși, au fost oameni care au tranzitat vama.

Scris de
Adriana Draghici
25/05/20 - 10:05

Deși frontierele Serbiei sunt deschise, de joi noaptea, pentru toţi străinii, mehedințenii (mari iubitori ai bucatelor tradiționale sârbești) nu s-au înghesuit să treacă în țara vecină. În ultimele trei zile, adică fix de mal momentul deschiderii granițelor, fluxul a fost normal: aproximativ 180 de persoane pe zi. Asta: deoarece mehedințenii, care se întorc de pe teritoriul Serbiei, intră, automat, în autoizolare la domiciliu, timp de 14 zile. Cei mai mulți dintre mehedințenii, care au tranzitat, zilele acestea, vama, sunt  lucrătorii transfrontalieri și șoferii de TIR, care fac excepție de la măsura izolării la domicilu.

Image

O posibila relaxare a restricțiilor, în sensul în care nu s-ar mai impune măsura autoizolării la domiciliu la revenirea în Romania, ar putea avea loc la începutul lunii iunie. Atunci va intra în vigoare un acord de liberă circulație intre Grecia, Serbia, România și Bulgaria.

Image