Ce se întâmplă cu proiectele de eliminare a pensiilor speciale și de reducere a numărului de parlamentari? PMP, pact pentru cetățeni!

Scris de
Actual Mehedinti
16/11/20 - 05:11

Apel către candidații pentru Parlamentul României! PMP propune tuturor candidaților aflați pe primul loc pe lista de Senat și Camera Deputaților semnarea unui pact. Obiectivele sunt de a susține două propuneri legislative extrem de importante: renunțarea la pensiile speciale ale politicienilor și reducerea numărului de parlamentari la 300.

Image

„PMP a depus de 2 ani în Parlament propunerea legislativă privind reducerea numărului de parlamentari la 300, dar încă nu a intrat la votul plenului. Pactul va fi trimis de către PMP Mehedinți în această săptămână tuturor partidelor. Numele celor care au acceptat semnarea acordului vor fi aduse la cunoștința publicului. Experienţa trecută ne arată că bătălia politică de la nivel local exportată la Bucureşti şi păstrarea parlamentarilor în zona de demarcaţie politică au ţinut județul și țara pe loc. Dacă toate partidele politice din judeţ îşi dau mâna, dacă parlamentarii realizează că sunt, înainte de toate, în slujba cetățenilor şi semnează acest Pact pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale, acţionând unitar, la nivel parlamentar şi politic, aceste proiecte mult dorite de români pot deveni realitate în următorul Parlament. PMP lansează această invitaţie către toate partidele politice din judeţ şi îşi exprimă speranţa că, în următorii patru ani, toţi politicienii din județ vor acţiona pentru binele comun al celor care îi trimit în Parlament”, se mai arată în documentul cu care PMP îi provoacă la onestitate politică și transparență pe toți cei care doresc să devină parlamentari ai României.”, declară ION CUPĂ, al candidat PMP Mehedinți, pentru Camera Deputaților și vicepreședinte național al PMP.

Image

Vicepreședintele PMP, deputatul Ion Cupă, lansează, de asemenea, și o provocare locală politicienilor care candidează, din Mehedinți, pentru Parlamentul României. Este vorba de asocierea acestora la două inițiative ale deputatului PMP-ist: susținerea declarării județului Mehedinți ca zonă de interes turistic național și asocierea pentru preluarea Portului Drobeta în administrarea județului Mehedinți sau a municipalității din Drobeta Turnu Severin.

Image

„Pe plan local, îmi doresc ca două proiecte foarte importante să prindă contur. Este vorba, în primul rând, despre dezvoltarea turismului. Pentru asta, am hotărât, alături de toți candidații PMP Mehedinți, ca, în viitoarea configurație a Parlamantului, să susținem declararea județului Mehedinți ca zonă de interes turistic național și îi invit pe toți candidații pentru Parlamantul României, din județ - indiferent de culoare politică - să se asocieze, pentru ca acest proiect să intre în Parlament. Acesta ar fi primul pas pentru atragerea de fonduri europene, pentru dezvoltarea turistică. Cel de-al doilea proiect, la care țin, este preluarea portului ori în administrarea județeană, ori în administrarea municipalității severinene.”, mai spune deputatul ION CUPĂ și totodată, candidatul PMP Mehedinți, pentru Camera Deputaților.

Image

Reprezentanții PMP Mehedinți sunt de părere că turismul este cheia de dezvoltare a Mehedințiului.

Image