Daniel Cîrjan: „Stadionul 1 Mai, o ruină”

Scris de
Carmen Raceanu
06/08/20 - 03:08

Indolență pentru viitorul sportului mehedințean! Sub nepăsarea autorităților,  stadionul 1 Mai a ajuns o adevărată ruină. Viceprimarul municipiului, Daniel Cîrjan, trage un semnal de alarmă cu privire la soarta stadionului.

Image

„Sportul este domeniul în care nu s-a făcut nimic în ultimii 4 ani. Absolut nimic în toate ramurile sportive, începând cu fotbalul, handbalul și terminând cu celelalte sporturi!  Reamintesc faptul că în campania electorală din 2016, domnul candidat la primărie de atunci, Marius Screciu, a promis echipă de Divizia C în Drobeta Turnu Severin. Nu numai că nu avem echipă în Divizia C, dar nici măcar nu s-a înființat vreo echipă de fotbal în oraș, care să aibă finanțare de la bugetul local. Cu alte cuvinte: minciuni de campanie. În programul de campanie din 2016 a promis crearea de noi baze sportive, reabilitarea și modernizarea terenurilor de sport din licee și dotarea grădinițelor cu echipamente de gimnastică în aer liber. Iarăși, doar campanie electorală. Priveliștea tristă pe care o vedem, astăzi, atunci când ne uitam la stadionul 1 Mai, arată incapacitatea administrativă a liderilor PSD de a găsi o soluție timp de zeci de ani pentru a-l moderniza, arată interesul pentru sport pe care l-a manifestat administrația PSD până acum. Între 2001-2009, Stadionul 1 MAI a fost în administrarea Direcției Județene pentru Sport Mehedinți și a Clubului Sportiv Municipal, perioadă în care director a fost Marius Screciu. În ultimii 8 ani, stadionul 1 Mai a fost in administrarea Consiliului Județean Mehedinți, condus de PSD. Nu trebuie să uităm cum a venit Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, într-o campanie electorală, să promită alături de liderii PSD cum reabilitează stadionul 1 Mai. Doar campanie electorală a rămas! În Aprilie 2020, a trecut în administrarea Consiliului Local al municipiului Drobeta Turnu Severin. Această bază sportivă, în trecut emblemă a muncipiului nostru, trebuie să redevină a severinenilor, să fie pusă la dispoziția severinenilor, care sunt interesați de practicarea sporturilor.  Având în vedere că Severinul are, deja, stadionul municipal, care poate fi folosit pentru practicarea fotbalului, este clar că stadionul 1 Mai trebuie să devină o bază pentru practicarea altor sporturi.  În Septembrie 2020, vom schimba primarul și atunci imi voi pune în practică proiectul de modernizare a stadionului 1 Mai si transformarea lui intr-o bază sportivă modernă. Astfel, aici vom realiza 2 terenuri pentru mini-fotbal, 2 terenuri de tenis de câmp, un teren de baschet, pistă pentru atletism, un spațiu administrativ modern, tribune modernizate, fitness în aer liber, precum și locuri de relaxare. Proiectul îl am deja. Sursa de finanțare există. Imediat după alegerile locale, voi pune acest proiect important în practică.  Sportul reprezintă un aspect important al vieții noastre iar datoria primăriei este să sprijine severinenii care vor să practice sporturi și să încurajeze comunitatea să facă sport prin modernizarea bazelor sportive pe care le are în administrare.”, spune liberalul.

Image

Cu toate că, în timp, autoritățile au promis, în varii ocazii, că mehedințenii se vor putea bucura de un stadion la cheie, realitatea este alta: stadionul a ajuns o adevărată ruină.

Image

Stadionul Angelescu este un adevărat simbol al județului, fiind  inaugurat în 1920, sub denumirea de Stadium Traian, iar în anii 70, pe când se numea „1 Mai”, a fost modernizat cu tribune pavate cu ceramică şi instalaţie de nocturnă pe bază de vapori de mercur.

Image
Image