Deputatul Ion Cupă: „Trebuie să gândim măsuri de sprijin pentru toți producătorii locali, care își întrețin familiile.”

Scris de
Actual Mehedinti
14/11/20 - 04:11

O nouă zi de campanie pentru PMP Mehedinți! Membrii formațiunii, alături de deputatul în funcție și, totodată, candidat pentru un nou mandat de deputat, Ion Cupă, au mers în târgurile din sudul județului, acolo unde s-au întâlnit cu producătorii.

Image

„Am mers la Târgul din Pătulele, împreună cu Florin Gagea și echipa PMP de campanie. Dincolo de criza sanitară, trebuie să gândim, repede, măsuri de sprijin, pe termen scurt și mediu, pentru toți producătorii locali, care își întrețin familiile și gospodăriile din rodul muncii lor. Îi rog pe mehedințeni să urmărească cu atenție propunerile candidaților și profilul lor profesional. În Parlament să trimită, cu votul lor, oameni care au proiecte clare pentru care vor cu adevărat să se bată pentru cetățeni, oameni în stare să miște România către un viitor mai bun.”, declară candidatul PMP, Ion Cupă.

Image

De altfel, și programul de guvernare al PMP cuprinde măsuri pentru sprijinirea agriculturii autohtone.

Image

„Susţinem o agricultură multifuncţională și antreprenorială, conştientă de rădăcinile ei tradiţionale, dar care acordă un loc creativității și inovaţiei.

Ne dorim o repartiţie corectă între culturile intensive și culturile bio și artizanale, ca şi între exploatările mari și mici.

Vom fi vigilenți în ce privește calitatea alimentelor, prezervarea mediului rural, păstrarea nealterată a apelor și pădurilor pentru generațiile viitoare.

Vom menține garanţiile publice pentru sectorul agricol, prin proiecte finanţate din fonduri UE.

Vom îmbunătăţi infrastructura rurală, calitatea serviciilor publice și accesul în regiunile rurale.

Suntem preocupaţi de dezvoltarea unor locuri de muncă non-agricole în mediul rural, între care cele aferente activităților de turism.

Vom promova intrarea tinerilor în industria agricolă, pentru a limita exodul din mediul rural și îmbătrânirea populaţiei rurale.

Vom promova consumul de alimente produse în agricultura din România, pentru a spori numărul de locuri de muncă din agricultura noastră. Recuperarea deficitului de siguranţă alimentară trebuie să se bazeze pe stimularea agriculturii autohtone.

Vom susţine acţiuni de valorificare a produselor agricultorilor în pieţele urbane.”

Image