O nouă candidatură, noi perspective pentru Severin!

Scris de
Andreea Popescu
01/07/20 - 04:07

Guvernul României a adoptat proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor locale pe 27 Septembrie. În acest context, formațiunile politice au început nominalizarea candidaților pentru funcțiile de primari. Partidul Național-Liberal merge, pentru primăria municipiului-reședință de județ, pe mâna lui Daniel Cîrjan, actual viceprimar la municpiului. Cîrjan a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, prioritățile pe care le are în vedere și perspectivele de dezvoltare a orașului. Candidatul liberal a susținut conferința de presă într-un cadru aparte: cetatea medievală a Severinului, pentru a sublina rolul pe care îl joacă turismul într-o economie dezvoltată.

Image

„Partidul Național Liberal m-a desemnat drept candidat pentru funcția de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin la alegerile locale din 27 Septembrie. A venit timpul administrației liberale în muncipiul Drobeta Turnu Severin, timpul să îl înlocuim pe “Nu se poate” cu “Da, se poate”.  Așa cum s-au dezvoltat orașe precum Oradea sau Cluj Napoca sub un primar liberal, tot așa și municipiul Drobeta Turnu Severin se poate dezvolta cu un primar liberal. În perioada de 3 luni de zile până la alegeri, voi prezenta priorități din programul pe care îl propun severinenilor dar și proiecte concrete, viabile.”, declară candidatul PNL pentru primăria Severinului.

Pentru a se atinge asemenea performanțe adminsitrative, candidatul liberal propune o serie de măsuri, care pot fi aplicate, fără doar și poate, și în municipiul danubian.

Image

Priorități pe care le voi avea în vedere:

1. Atragerea de investiții care sa ducă la  înființarea de noi locuri de munca bine plătite. Primăria va acorda facilitați investitorilor și vom folosi in avantajul municipiului prezența lângă  cea mai mare autostrada din Europa : fluviul Dunărea.

Pe acest segment, nicio investiție importantă nu a fost dezvoltată în Severin în ultimii 4 ani de zile, locurile de muncă bine plătite s-au lăsat așteptate iar promisiunile de campaniei ale primarului Screciu au rămas doar pe hârtie. Singurele măsuri active de stimulare a atragerii de investitori au fost propuse de mine însă nu au fost promovate pentru a fi și eficiente ( taxe și impozite zero pentru firmele care investesc 100.000 euro și fac minim 20 locuri de munca; reducere între 30-70% pentru clădirile “verzi”, primăria realizează toate utilitățile pentru firmele care investesc 1 milion de euro și fac minim 300 de locuri de muncă, etc).

2. Extinderea rețelei de gaz in tot municipiul, realizarea de microcentrale de cartier si rezolvarea definitiva a problemei încălzirii. Racordarea întregului municipiu la rețeaua de gaze naturale este cea mai urgenta lucrare de infrastructura și va trebui corelată cu realizarea de microcentrale de cartier în punctele termice pentru a rezolva definitiv problema încălzirii.

Trebuie să recunoaștem: extinderea rețelei de gaz la nivelul municipiului s-a făcut în ritm de melc iar responsabilitatea totală îi aparține primarului care a coordonat în mod direct această acțiune. În 2018, alături de consilierii locali liberali am propus proiect de reziliere a contractului primăriei cu Mehedinți Gaz și preluarea serviciului de gaze naturale în subordinea primăriei pentru a putea extinde rețeaua de gaze naturale pe bani europeni, bani de la buget local și chiar din împrumuturi.

Mai mult, tarifele de racordare pot fi diminuate, costurile pot fi reduse, însă propunerea mea de scădere a tarifelor a fost respinsă de primarul Screciu și consilierii PSD în Noiembrie 2019.

Astfel, promisiunea primarului Screciu de a rezolva problema încălzirii municipiului a rămas doar de campanie electorală, până în acest moment nefiind identificată vreo soluție viabilă, doar studii de fezabilitate plătite din bani publici.

3. Transformarea municipiului intr-un oraș turistic, prin punerea in valoare a tuturor obiectivelor turistice pe care le avem. Turismul va deveni motor de dezvoltare economică pentru Severin care va duce la crearea de locuri de muncă.  În paralel, vom atesta orașul ca stațiune turistică, ceea ce presupune accesul la fonduri europene speciale.

În domeniul turismului, preocuparea administrației PSD a fost zero, singurele proiecte concrete fiind ale mele și ale consilierilor liberali, și anume de atestare a Severinului ca stațiune turistică, de implementarea de indicatoare turistice în municipiu și la obiectivele turistice importante, de realizare a Organizației de Management al Destinatiei, precum și festivalurile Medieval și Daco-Roman. A venit timpul sa lăsam trecutul in spate și sa privim spre viitor! A venit timpul ca împreuna sa facem schimbarea. De viziune, de mentalități, de priorități.”, mai spune Daniel Cîrjan.

Image

La scrutinul din 2016, Daniel Cîrjan a obținut 36,42 % din totalul voturilor valabil exprimate.

Image