Prefectul de Mehedinți, Cristinel Pavel, și-a dat demisia din funcție.

Scris de
Adriana Draghici
07/08/20 - 07:08

Astăzi, prefectul Cristinel Pavel a anunțat, public, că demisionează din funcția publică de prefect al județulului Mehedinți. Asta: deoarece Pavel a decis să candideze pentru mandatul de președinte al Consiliului Județean.

Image

„Vreau să vă spun că am solicitat încetarea exercitării funcției publice de prefect al județului  Mehedinți, pentru că am decis să candidez pentru președinția Consiliului Județean Mehedinți. Este pentru prima dată când voi candida pentru o funcție aleasă de demnitate publică, importantă pentru județul nostru, iar propunerea pe care am primit-o din partea Partidului Național Liberal mă onorează. Cunosc foarte bine problemele cu care se confruntă județul Mehedinți, probleme care trenează de mult timp și care în ultimii opt ani, sub administrația PSD, s-au agravat. Mehedințenii merită să aibă un preşedinte de Consiliu Judeţean care să le apere interesele și să pună în practică proiecte majore pentru reclădirea acestui județ.”, anunță Pavel pe pagina sa de socializare.

Image

Cristinel Pavel se află la cel de-al doilea mandat de prefect, primul fiind în timpul guvernului tehnocrat Dacian Cioloș, în perioada 2016-2017. Cristinel Pavel a fost primul prefect din istoria județului, care și-a dat demisia (în primul mandat), după ce Executivul condus de Cioloș a picat.

Image

Acum, frâiele Instituției Prefectului vor fi preluate, cu titlu de interimar, de subprefectul Doina Dobre.

În bătălia pentru mandatul de președinte al Consiliului Județean Mehedinți, s-au mai înscris actual președinte al forului, Aladin Georgescu (de altfel, președinte al PSD Mehedinți), fostul prefect de Mehedinți, Nicolae Drăghiea (candidatul Pro România Mehedinți) și Laurențiu Ștefănescu (candidatul Alianței USR-Plus).